Van Gaal haalt Flekken en Lang bij voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft doelman Mark Flekken en aanvaller Noa Lang opgenomen in zijn 28-koppige voorselectie voor de WK-kwalificatieduels met Letland en Gibraltar. Ook Luuk de Jong is terug op de namenlijst.

Van Gaal haalt Flekken en Lang bij voorselectie Oranje
© Pro Shots
Letland
Letland
0 - 1
Nederland
Nederland
Nederland
Nederland
6 - 0
Gibraltar
Gibraltar

In de vorige interlandperiode ging Van Gaal in zijn laatste persconferentie al in op de goede prestaties van Flekken bij SC Freiburg. 'Er is nog een keeper ook in Duitsland, die speelt bij Freiburg. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar die schijnt heel goed te keepen. Daar gaan we ook naar toe. Mark Flekken, heet-ie. Flekken! Dan weet-ie al dat we komen kijken', zei de bondscoach destijds. Met de plek in de voorselectie heeft Van Gaal die woorden waargemaakt.

Lang is na zijn vorige goede seizoen bij Club Brugge ook nu weer goed begonnen in België. Zo werd hij woensdag nog uitgeroepen tot Man of the Match in het Champions League-duel met PSG (1-1). Toen gingen al stemmen op om de voormalige Ajacied bij Oranje te halen. Van Gaal had eerder nog laten weten dat Oranje in zijn optiek vooral mager bezet was op de aanvallende vleugels. 

Ten opzichte van de vorige voor- en definitieve selectie is ook Luuk de Jong weer terug. Hij stapte afgelopen zomer over van Sevilla naar Barcelona.

Verder zijn alle definitief in september opgeroepen spelers opnieuw geselecteerd. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, die momenteel nog met een blessure kampt. De komende tijd zal moeten uitwijzen of hij op tijd fit is voor Oranje. Voor Ajacied Davy Klaassen geldt hetzelfde.

Ten opzichte van de vorige voorselectie ontbreken alleen Remko Pasveer en Donny van de Beek, zij overleefden de vorige keer de laatste schifting ook niet.

Nederland vervolgt de WK-kwalificatiereeks op 8 oktober in en tegen Letland. Drie dagen later is De Kuip het toneel voor de ontmoeting met Gibraltar. Beide duels beginnen om 20.45 uur. De eerdere ontmoetingen met Letland (2-0) en Gibraltar (0-7) in deze kwalificatiereeks eindigden in overwinningen. Van Gaal maakt op 1 oktober zijn definitieve keurkorps bekend.

Bekijk hier de hele voorselectie:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.