Lampard laat goede vriend Cole gaan: is linksback nu echt uitgeraasd?

Reacties

Het avontuur van Ashley Cole (38) bij Derby County is ten einde. De 107-voudig Engels international kwam in januari over van Los Angeles Galaxy om zijn goede vriend Frank Lampard te helpen. Het lukte de twee vrienden echter nét niet The Rams naar de Premier League te loodsen.

Lampard laat goede vriend Cole gaan: is linksback nu echt uitgeraasd?

Cole en Lampard stonden in 190 Premier League-wedstrijden samen op het veld. Met geen veldspeler speelde Lampard vaker samen en dus haalde de twee jaar oudere Lampard zijn oude ploegemaat op in Los Angeles voor een nieuw avontuur in Engeland. 'Hij is al heel zijn carrière lang een machine. Hij houdt zichzelf perfect in conditie en blijft dat doen zolang hij dat zelf wil', zei Lampard destijds over de opvallende terugkeer van Cole.

Op 9 februari maakte Cole zijn rentree op de Engelse velden. De linksback kreeg van Lampard een heel korte invalbeurt in het competitieduel met Hull City. Een week later maakte Cole, na liefst 1874 dagen, ook zijn rentree in het toernooi om de FA Cup. Daarin toonde de vleugelverdediger inderdaad aan een machine te zijn. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion speelde de 38-jarige routinier de gehele tweede helft mee, was continu zowel voor als achter te vinden én hij scoorde. Het was niet voldoende om Derby County een ronde verder te helpen, maar het was wel voldoende om Lampard alvast aan volgend seizoen te laten denken.

Cole zou immers maar een half seizoen blijven, maar de fysieke gesteldheid van de ervaren kracht leek nog dik in orde. 'Ik ben heel blij voor hem. Op z'n 38ste had hij het ook rustig aan kunnen doen, maar hij heeft een enorme werkethiek. Zijn wedstrijd was heel goed en hij wordt alleen maar beter door fitter te worden', loofde Lampard zijn goede vriend.

Uiteindelijk kwam Cole tot negen wedstrijden in het Championship. En ook in de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League af te dwingen, deed Lampard een beroep op Cole. Negentig minuten lang joeg Cole zijn ploeg aan tegen Aston Villa. Het mocht niet baten. The Rams verloren met 2-1 van Aston Villa en komen ook volgend seizoen uit in het Championship.

Speculeren
Mét Kelle Roos, maar zonder Cole gaat Derby County wederom promotie naar de hoogste Engelse voetbaldivisie proberen te behalen. Of Lampard dan ook nog coach is, is eveneens de vraag. Hij wordt genoemd als mogelijke nieuwe coach van Chelsea in het geval dat Maurizio Sarri naar Juventus vertrekt. In Engeland is het speculeren dan ook al begonnen: zou Cole niet gewoon bij Derby County blijven als Lampard ook volgend seizoen de coach zou zijn?

In december wordt Cole 39. Of hij dan al van zijn voetbalpensioen geniet, is nog niet duidelijk. In januari gaf hij aan 'waarschijnlijk' te stoppen als Derby County niet met hem verder zou willen. Maar het zou zomaar kunnen dat hij na Arsenal, Crystal Palace, Chelsea, AS Roma, LA Galaxy en Derby County nóg een club aan zijn loopbaan toevoegt. 'Want', zo weet ook Lampard. 'Cole houdt zichzelf perfect in conditie en blijft dat doen zolang hij dat zelf wil.'

Spelersprofiel

A. Cole


Geboortedatum:
20 december 1980
Leeftijd:
43
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
66 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.