Lampard looft 'machine' Ashley Cole en sluit langer verblijf niet uit

Reacties

Met de fysieke gesteldheid van de 38-jarige Ashley Cole is niets mis. Zo bleek zaterdag wel bij de FA Cup-nederlaag van Derby County tegen Brighton & Hove Albion (2-1). Cole speelde de hele tweede helft mee en maakte zijn allereerste goal ooit in het bekertoernooi. Als het aan manager Frank Lampard ligt, is het niet de laatste FA Cup-goal van Cole.

Lampard looft 'machine' Ashley Cole en sluit langer verblijf niet uit

'Ik ben heel blij voor hem. Op z'n 38ste had hij het ook rustig aan kunnen doen, maar hij heeft een enorme werkethiek. Zijn wedstrijd was heel goed en hij wordt alleen maar beter door fitter te worden', loofde Lampard bij Sky Sports zijn goede vriend, die in de competitiewedstrijd tegen Hull City al kort meespeelde.

Cole stond in 190 Premier League-wedstrijden op het veld met Lampard; met geen enkele veldspeler speelde hij meer competitieduels samen. De twee kennen elkaar door en door en het was voor de twee jaar oudere Lampard de reden om zijn oude ploegmaat terug naar Engeland te halen. Daar moet Cole helpen om The Rams te laten promoveren naar de Premier League. Derby County staat momenteel op een zevende plek in het Championship met twaalf punten én twee wedstrijden minder dan koploper Norwich City.

Primeur
Cole won liefst zeven keer de FA Cup (drie keer met Arsenal, vier keer met Chelsea), maar scoorde nog nooit in het oudste bekertoernooi ter wereld. Zaterdag deed hij dat dus voor het eerst in 49 FA Cup-duels, waarmee hij ook weer voor het eerst een doelpunt maakte in het Engelse voetbal sinds september 2012. De 2-1 van Cole hielp Derby County niet naar de kwartfinale van het FA Cup-toernooi, maar het feit dat Cole voorin te vinden was én scoorde gaf Lampard de bevestiging dat de 38-jarige vleugelverdediger weer klaar is voor het echte werk.

Cole vertrok in 2014 uit Engeland, waarna hij nog voor AS Roma en Los Angeles Galaxy speelde. Bij laatstgenoemde club vertrok hij in november. Sindsdien raakte hij geen bal meer aan, tot Lampard hem terug naar Engeland haalde. Cole startte door een gebrek aan wedstrijdritme nog niet in de basis bij Derby County, maar wat Lampard betreft is hij nu klaar voor meer speelminuten. 'We wilden geen risico nemen met het oog op blessures. Maar deze 45 minuten waren perfect. We hebben er nu een fantastische speler bij die klaar is om hele wedstrijden te spelen. Het is heel goed voor ons dat hij erbij is. We zullen hem nodig hebben.'

Lampard nam na de wedstrijd van zaterdag alvast voorzichtig een voorschot op een langer verblijf van Cole, die in januari in principe tot het einde van het seizoen werd vastgelegd. 'Hij is al heel zijn carrière lang een machine. Hij houdt zichzelf perfect in conditie en blijft dat doen zolang hij dat zelf wil', aldus Lampard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.