Lampard geniet weer van Chelsea: 'Echt geweldig om naar te kijken'

Reacties

Frank Lampard genoot midweeks tegen Ajax al met volle teugen van 'zijn' Chelsea en deed dat zaterdagavond wederom. De manager zag zijn ploeg met 2-4 winnen bij Burnley, met een absolute hoofdrol voor Christian Pulisic.

Lampard geniet weer van Chelsea: 'Echt geweldig om naar te kijken'
© Pro Shots

De Amerikaan werd net voor het transferverbod vastgelegd voor 64 miljoen euro. Pulisic is er nog niet in geslaagd te overtuigen bij Chelsea, maar na zijn goede invalbeurt tegen Ajax kreeg hij een basisplaats tegen Burnley. De vleugelspits beschaamde het vertrouwen van Lampard niet en werd met een hattrick de Man van de Wedstrijd. Dat Pulisic in zijn eerste maanden niet heel veel speeltijd krijgt, betekent volgens Lampard zeker niet dat hij ontevreden is over zijn topaankoop.

'Hij heeft amper een week vakantie gehad afgelopen zomer. Hij kwam met een fors prijskaartje naar ons toe en wilde zich meteen laten gelden. Ik heb hem echt moeten afremmen en breng hem heel bewust rustig om zo het beste uit hem te halen. Ik ben ontzettend blij voor Christian', benadrukte de trainer van de nummer vier van de Premier League na afloop.

Pulisic zelf kon zijn geluk niet op. 'Dit is mijn eerste hattrick als profvoetballer. Ik vergat zelfs bijna de wedstrijdbal mee te nemen, haha. Gelukkig werd ik eraan herinnerd door mijn ploeggenoten. Ik wil gewoon spelen, het team helpen en een goede indruk maken. De laatste weken ben ik een paar keer ingevallen en vandaag was ik erg blij met mijn basisplaats, het was een speciale dag voor mij. Dit is een zeer talentvolle, jonge ploeg. Het is heerlijk om hier te spelen.'

Chelsea wint meer en meer aan sympathie in Engeland met frivool, aanvallend voetbal en de vele talenten uit de eigen jeugdopleiding. Lampard zelf geniet mee: 'Burnley-uit is altijd een zeer lastige wedstrijd, maar we hadden vandaag de volledige controle. Hoe we combineerden op het middenveld en als ploeg continu in beweging waren, ik vond het echt geweldig om naar te kijken. Ik heb van mijn ploeg genoten. We moeten nu niet gaan zweven. We hebben goed gespeeld, maar kunnen nog beter.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.