Lammers en Weghorst kunnen niet echt genieten van hun goals

Het Bundesliga-duel tussen spitsen Sam Lammers en Wout Weghorst bleef onbeslist (1-1). Beide Nederlanders hielden ondanks hun goal een dubbel gevoel over aan de wedstrijd.

VfL Wolfsburg
1 - 1
Eintracht Frankfurt

In zijn tweede competitiewedstrijd voor Eintracht Frankfurt maakte Lammers in de 38ste minuut zijn eerste Bundesliga-doelpunt. Het genoegen over deze primeur werd verpest door het uiteindelijke resultaat. In de ogen van de Nederlandse huurling van Atalanta Bergamo had er zeker meer ingezeten dan het gelijkspel.

'Natuurlijk ben ik blij met mijn doelpunt', zei Lammers op de clubwebsite. 'We hebben een zeer goede eerste helft gespeeld. We waren energiek en agressief in de duels, hebben de tegenstander onder druk gezet en vaak de tweede bal gewonnen. We hadden meer dan één goal kunnen en moeten maken. Dat had ons ook in de kaart gespeeld. Na rust hadden we niet meer de benodigde kracht, kreeg de tegenstander meer kansen en kwamen we in de problemen.'

Balende Weghorst
Die problemen leidden uiteindelijk tot de gelijkmaker van Weghorst, die in de zeventigste minuut de goal van Lammers ongedaan maakte. Toch stapte de scorende Oranje-international balend van het veld. 'Ons doel was drie punten halen. Als we de kansen beter benutten, dan hadden we gewonnen. Want wij waren alles bij elkaar de betere ploeg.'

Ook trainer Mark van Bommel vond dat de oogst voor Wolfsburg met een punt te mager was. 'We verdienden de drie punten. Eigenlijk ben ik teleurgesteld, maar tegelijkertijd ook trots op de manier waarop we gespeeld hebben.'