Weghorst en Lammers laten zich gelden in onderlinge spitsenstrijd

Reacties

VfL Wolfsburg is tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. De ploeg van trainer Mark van Bommel bleef zondag in eigen huis op een gelijkspel steken tegen Eintracht Frankfurt. De gehele doelpuntenproductie was van Nederlandse makelij.

Weghorst en Lammers laten zich gelden in onderlinge spitsenstrijd
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Wolfsburg begon voortvarend aan het seizoen en won de eerste vier duels. Die Wölfe hoefden bovendien pas een treffer te incasseren. Bij Eintracht Frankfurt, waar Van Bommels voorganger Oliver Glasner aan het roer staat, is de nood hoog. De bezoekers wachten nog altijd op de eerste competitiezege. In de hoop de doelpuntenproductie op te vijzelen, wordt Sam Lammers dit seizoen gehuurd van Atalanta Bergamo.

Het was die andere Nederlandse spits, Weghorst, die na een kwartier voor het eerst van zich deed spreken. De Oranje-international was uit een corner dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal raakte de onderkant van de lat. Vlak voor rust toonde Lammers zich aan de andere kant ijskoud. Op aangeven van Filip Kostic (ex-FC Groningen) schoot de voormalig PSV'er Eintracht Frankfurt verrassend op voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Weghorst
In de jacht op de koppositie ging de ploeg van Van Bommel hartstochtelijk op zoek naar doelpunten, maar die bleven lange tijd uit. Twintig minuten voor tijd konden de supporters in de Volkswagen Arena dan eindelijk juichen. Doelman Kevin Trapp wist een inzet van Luca Waldschmidt nog te keren, maar de rebound van Wout Weghorst was de Duitser te machtig. De Nederlander tikte vanuit een lastige hoek knap binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase belegerde Wolfsburg het doel van Eintracht Frankfurt en leek een overwinning binnen handbereik, maar de verlossende tweede treffer viel niet. Weghorst scoorde nog wel, maar de Nederlander stond buitenspel. Dat betekent dat Wolfsburg de koppositie moet afstaan aan Bayern München. Beide ploegen verzamelden evenveel punten, maar Der Rekordmeister haalde zaterdag uit tegen VfL Bochum en beschikt over een beduidend beter doelsaldo. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.