Lamela eindigt ellenlange droogte bij bekerrevanche Spurs

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zich in de rematch tegen Newport County alsnog geplaatst voor de vijfde ronde in het toernooi om de FA Cup. Spurs won zonder al te veel energie te verspillen: 2-0.

Lamela eindigt ellenlange droogte bij bekerrevanche Spurs

Voor Tottenham Hotspur kwam de replay tegen Newport County niet bepaald op een geschikt moment. Na wedstrijden tegen Manchester United (2-0 winst) en Liverpool (2-2) volgt zaterdag de Noord-Londense derby tegen Arsenal. Die dinsdag daarna staat alweer het Champions League-treffen met Juventus op de rol.

Het was dan ook niet gek dat manager Mauricio Pochettino niet zijn beste elf spelers het veld instuurde. Er was wel een plekje onder de lat voor Michel Vorm. De doelman droeg zelfs de aanvoerdersband. Eind januari had Spurs het ontzettend moeilijk met de League Two-club. Harry Kane dwong in de 82ste minuut pas een rematch af.

In het Wembley Stadium werd het een stuk gemakkelijker voor Spurs. Nog binnen het half uur kwamen de Londenaren op voorsprong. Na een strakke voorzet van Moussa Sissoko werkte Dan Butler de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Even later vergrootte Erik Lamela de marge. De Argentijn schoof de bal beheerst binnen op aangeven van Heung-Min Son. Voor Lamela was het zijn eerste treffer sinds september 2016. De buitenspeler stond dertien maanden buitenspel met een slepende blessure.

Met een 2-0 voorsprong speelde Spurs de tweede helft in een lage versnelling uit. Er werd dan ook niet meer gescoord. In de volgende ronde wacht Rochdale, de nummer 23 van de League One.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.