Lagerbäck kiest voor Sigthórsson én Finnbogason in aanval

De beslissende fase van de play-offs kent een Nederlands tintje bij zowel IJsland als Zweden. Met name in de confrontatie tussen IJsland en Kroatië zijn de nodige spelers uit de Eredivisie terug te vinden.

Lagerbäck kiest voor Sigthórsson én Finnbogason in aanval

In Reykjavík vormen Alfred Finnbogason (SC Heerenveen) en Kolbeinn Sigthórsson (Ajax) opvallend genoeg het spitsenduo. De basisplaats van Finnbogason gaat ten koste van Eidur Gudjohnsen, die in het verleden uitkwam voor onder meer PSV, Chelsea en Barcelona.

Bondscoach  Lars Lagerbäck ruimde verder een basisplaats in voor AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson. Victor Pálsson, die uitkomt voor NEC, begint op de bank. Bij Kroatië ook een Nederlands tintje. Danijel Pranjic, oud-speler van SC Heerenveen, start vanaf de linkerkant in de ploeg van bondscoach Nico Kovac.

In Lissabon, waar de titanenstrijd tussen Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo wordt uitgevochten, staat geen enkele Eredivisiespeler in de basisopstelling. Daarentegen wel basisplaatsen voor Andreas Isaksson, Rasmus Elm en Johan Elmander.

Isaksson, die in het verleden in dienst was van PSV, staat op doel bij Zweden. Elm, de voormalige speler van AZ, is terug te vinden op het middenveld, terwijl ex-Feyenoorder Elmander het spitsenkoppel vormt met Ibrahimovic. Op de bank beginnen Ola Toivonen (PSV) en Kristoffer Nordfeldt (SC Heerenveen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen