Lage cijfers en moeizame zege: Wijnaldum toch tevreden na debuut

Reacties

Debutant Georginio Wijnaldum was na de wedstrijd tegen Troyes blij met de terugkeer van de fans en het feit dat Paris Saint-Germain ook dit soort duels kan winnen. De dominantie van de afgelopen seizoenen heeft PSG nog niet te pakken, maar de club uit de hoofdstad begon het seizoen met een overwinning.

Lage cijfers en moeizame zege: Wijnaldum toch tevreden na debuut
© Pro Shots
Troyes
Troyes
1 - 2
PSG
PSG

Tegen Troyes kwam PSG verrassend op achterstand, maar nog voor de 25ste minuut werd dat via Achraf Hakimi en Mauro Icardi rechtgezet. Het gepromoveerde Troyes hield aardig stand in eigen huis. 'Ze gaven nooit op', blikte Wijnaldum terug voor de camera van het clubkanaal. 'Het was een echte strijd. Ik ben natuurlijk blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen, het was erg lastig.'

Dat het inderdaad lastig was voor PSG, blijkt wel uit de cijfers die Franse media uitdeelden. Le Parisien kwam met een 4 voor Wijnaldum, L'Équipe deelde een 5 uit. Alleen keeper Keylor Navas (8 en 7) kwam er met twee ruime voldoendes goed vanaf. 

Toch beseft Wijnaldum als geen ander dat er gewoon drie punten bijgeschreven zijn aan het begin van het seizoen. 'We hadden het beter kunnen doen, maar alleen de overwinning telt uiteindelijk. Het is ook goed dat we mentaliteit getoond hebben. Dit soort spel wil je liever niet laten zien, maar soms moet je om kunnen gaan met dit soort situaties. Het was fijn voor onze fans om er weer bij te zijn.'

PSG heeft zo de nare bijsmaak van de nederlaag in de strijd om de Franse Super Cup een beetje weggespoeld, de opener van het seizoen werd met 1-0 verloren van Lille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.