Lachman: 'Niemand is gemaakt voor degradatievoetbal'

Reacties

Kersvers SC Cambuur-verdediger Darryl Lachman vertelt dat hij zoekende was bij zijn terugkeer op de Nederlandse velden. Het optreden van de nieuwkomer tegen Vitesse (0-2 verlies) biedt volgens trainer Henk de Jong perspectief.

Lachman: 'Niemand is gemaakt voor degradatievoetbal'

'Het was zoeken', zegt Lachman, die tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Sheffield Wednesday, bij FOX Sports. 'Een paar keer speelde ik in terwijl ik dat niet had moeten doen, dat zorgde voor gevaar. Het is nog zoeken naar elkaars kwaliteiten.'

Trainer De Jong heeft geen problemen met de slordigheden in het spel van de mandekker. 'Mooi dat hij betrokken was bij misverstanden, want dat betekent dat hij wil voetballen. In de rust vertelde ik hem dat hij gewoon zo door moest gaan', aldus de trainer die zijn ploeg na twee achtereenvolgende zeges weer eens zag verliezen.

De coach wil dat Lachman de defensie gaat aansturen, vertelt de centrumverdediger. 'Ik moet de verdediging leiden. Ik kan iedereen wel goed neerzetten, maar het zit niet in mij om te schreeuwen. Ik ben introvert.' Dat laatste vormt volgens De Jong geen obstakel. 'Jaap Stam was ook niet extravert, maar hij was wel een wereldtopper. Lachman haalt de wereldtop niet, maar wordt wel een Friese topper.'

De geprezen huurling richt zich allereerst op de degradatiestrijd. 'Ik moet Cambuur proberen in de Eredivisie te houden. Ik denk dat niemand gemaakt is voor degradatievoetbal, maar als het moet dan moet het.' Door de nederlaag tegen Vitesse blijft Cambuur in het bezit van de zeventiende plek op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.