Laat doelpunt Tottenham verpest optreden Van Persie

Robin van Persie leek in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur als matchwinner uit te groeien, maar een laat doelpunt van Clint Dempsey gooide roet in het eten voor Manchester United: 1-1.

Tottenham-middenvelder Scott Parker kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar de Engelsman zag zijn inzet naast het doel van United-keeper David De Gea belanden. Na de kans van Parker stond United op scherp, wat resulteerde in de eerste goal van de wedstrijd.

Na een goede voorzet van Tom Cleverley kopte Van Persie, die zich uitstekend had vrijgelopen, de bal hard achter Hugo Lloris: 0-1. Het betekende alweer het achttiende doelpunt in de Premier League van de voormalig Feyenoorder. Bij The Mancunians onderscheidde met name De Gea zich. De Spaanse goalie hield zijn elftal met een aantal knappe reddingen op de been.

Na de hervatting was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar strandde het telkens op de defensie van United. Ook in de tweede helft was De Gea aanwezig door op fraaie wijze Tottenham van scoren te houden.

Toch lukte het de Spaanse sluitpost niet om zijn doel schoon te houden. In de 92ste minuut eindigde de bal na een klutssituatie voor de voeten van Dempsey, die voor zijn ploeg een puntje uit het vuur sleepte.

Door de remise gaat United nog wel aan kop met 56 punten aan kop in de Premier League. Manchester City staat tweede met vijf punten minder. Tottenham blijft vierde staan met 41 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.