Vertonghen moet ontketende Van Persie afstoppen

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 23ste speelronde is dat het duel tussen Tottenham Hotspur en Manchester United van zondagmiddag (17.00 uur).

Vertonghen moet ontketende Van Persie afstoppen


TOTTENHAM HOTSPUR
Klassering 4de plaats (40 punten uit 22 duels)Vorm Tottenham Hotspur heeft zich stevig in de top van het klassement genesteld. De Noord-Londense club pakte de voorbije vier competitieduels tien van de twaalf mogelijke punten. Alles is de komende maanden gericht op kwalificatie voor de Champions League. Voorlopig ligt Tottenham op koers. Het is ook een persoonlijke overwinning voor manager André Villas-Boas. Zijn reputatie als aankomend topcoach liep een flinke deuk op na zijn vertrek bij Chelsea, maar op White Hart Lane bewijst de Portugees het vak toch in de vingers te hebben. Opvallend Twee voormalige Eredivisie-krachten hebben zich dit seizoen vast in de basis gespeeld bij Tottenham Hotspur. Jan Vertonghen bleek een openbaring als linksback en wordt ook regelmatig in het centrum van de verdediging opgesteld. Moussa Dembélé kwam begin dit seizoen over van Fulham en is een revelatie als verdedigende middenvelder. Afwezigen Sandro (knie), Kaboul (knie), Adebayor (Afrika Cup).

MANCHESTER UNITED
Klassering 1ste plaats (55 punten uit 22 duels)Vorm Manchester United stevent af op de twintigste landstitel in de clubhistorie. Zes van de laatste zeven competitieduels werden winnend afgesloten. Afgelopen week boekte de ploeg van manager Sir Alex Ferguson een 2-1 zege op Liverpool. Vooral de eerste helft maakte United indruk met snel circulatievoetbal. Opvallend United is onklopbaar als de ploeg eenmaal een 1-0 voorsprong te pakken heeft. Afgelopen zondag opende Robin van Persie de score tegen Liverpool; voor de 46ste keer op rij behielden The Red Devils de ongeslagen status na een 1-0 voorsprong. Afwezigen Evans (hamstring).

Eind september stonden Tottenham en Manchester United op Old Trafford tegenover elkaar. The Spurs speelden een geweldige eerste helft, kwamen op een 0-2 voorsprong en wonnen het duel uiteindelijk met 2-3.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Tottenham Hotspur - Manchester United 1-1
2008/09 Tottenham Hotspur - Manchester United 0-0
2009/10 Tottenham Hotspur - Manchester United 1-3
2010/11 Tottenham Hotspur - Manchester United 0-0
2011/12 Tottenham Hotspur - Manchester United 1-3


Bekijk hier al onze video's