City jaagt United op, Liverpool en De Guzman swingen

Martin Jol heeft met Fulham niet voor een stuntje kunnen zorgen op bezoek bij Manchester City. De Spanjaard David Silva hielp de nummer twee van Engeland aan een regelmatige zege. Liverpool won ruim, terwijl Jonathan De Guzman en QPR-debutant Loïc Rémy met een goal ook van zich deden spreken. De Nederlander scoorde zelfs tweemaal.

Manchester City - Fulham 2-0Binnen twee minuten mocht het thuispubliek al juichen. David Silva profiteerde toen Fulham-goalie Mark Schwarzer een schot van Edin Dzeko loste. De rebound betekende de 1-0.

Het was in de tweede helft diezelfde Silva die het laatste restje spanning wegnam. Met een soepel stiftje vergrootte hij de marge naar twee, waarna hij er ternauwernood niet in slaagde zijn (Engelse) hattrick te vervolmaken. Zijn rollertje verdween tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal.

Door de overwinning verkleint City de achterstand op koploper Manchester United tot vier punten. De lijstaanvoerder gaat zondag op bezoek bij Tottenham Hotspur. Liverpool – Norwich City 5-0Waar manager Brendan Rodgers het tegen Manchester United nog niet aandurfde, posteerde hij Daniel Sturridge (foto) nu wel in zijn basiself als spits. Voor Luis Suarez betekende het dat hij nu de taak kreeg om om de nieuweling heen te zwerven. Duidelijk was dat Norwich daar maar weinig grip op kreeg. Jordan Henderson schoot na een klein half uur de openingsgoal snoeihard binnen, terwijl Suarez even later profiteerde van een geweldige overstap van Sturridge en de 2-0 maakte.

Na rust zette een oppermachtig Liverpool door. Na een uur was Sturridge het eindstation van een goede aanval en was een intikkertje voldoende. De wedstrijd was gespeeld, maar Liverpool wilde meer. Steven Gerrard zorgde met een lastig afstandsschot voor 4-0, terwijl Ryan Bennett even later de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman gleed.

Liverpool staat met 34 punten uit 23 duels nu zevende. Norwich behoort tot de grote middenmoot met 26 punten. Swansea City – Stoke City 3-1Na twee gelijke spelen heeft Swansea weer eens een competitieduel gewonnen. De doelpunten vielen in de tweede helft. Michel Vorm verdedigde het doel en ook Jonathan de Guzman (foto) mocht vanaf het begin opdraven. Dwight Tiendalli bleef de hele wedstrijd op de bank, Kemy Agustien bleef vanwege een blessure buiten de selectie.

In de 49ste minuut opende Ben Davies op aangeven van Sung-Yueng Ki de score. Acht minuten later bewees Jonathan de Guzman nog altijd over een uitstekende traptechniek te beschikken: hij krulde een vrije bal in de korte hoek van het Stoke-doel. Tien minuten voor tijd maakte hij zijn tweede treffer, op aangeven van de ingevallen aanvaller Danny Graham. Michael Owen, ingevallen in de 85ste minuut, maakte vijf minuten later nog zijn eerste treffer van het seizoen, maar daar bleef het bij.

Door te winnen neemt Swansea de achtste plaats in de Premier League in, een punt achter Liverpool. Stoke blijft tiende en heeft met 29 punten er vier minder dan Swansea. Newcastle United – Reading 1-2 Newcastle United heeft in de laatste twintig minuten de winst uit handen gegeven tegen Reading. Doelman Tim Krul werd in de 71ste en 77ste minuut gepasseerd. Krul en Vurnon Anita deden de hele wedstrijd mee.

Yohan Cabaye zette Newcastle na ruim een halfuur uit een vrije trap op voorsprong. Adam Lafondre (foto) werd de held aan de zijde van Reading. Een minuut na zijn invalbeurt trof hij direct doel. Zes minuten later deed hij dat kunstje nog eens dunnetjes over: in het zestienmetergebied liet hij de bal laag in de rechterhoek belanden.

Reading nadert Newcastle tot twee punten en neemt nu de zeventiende plek in met negentien punten. Newcastle blijft ploeteren en wacht nog op de eerste overwinning sinds 22 december vorig jaar. West Ham United – Queens Park Rangers 1-1Het debuut van Loïc Rémy (foto onder) in de Premier League had niet beter kunnen verlopen. De spits werd eerder deze week gepresenteerd door QPR en had slechts veertien minuten nodig om zijn waarde van negen miljoen euro te bewijzen. Op aangeven van Adel Taarabt was hij direct trefzeker voor de hekkensluiter van Engeland.

Winnen deden de bezoekers echter niet. Twintig minuten voor tijd zorgde Joe Cole voor de 1-1 eindstand. West Ham heeft 27 punten en is middenmoter, QPR blijft laatste. <br /><br /> Overige uitslagWigan Athletic - Sunderland 2-3

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.