La Liga deelt waarschuwing uit aan Barcelona in race tegen de klok

Reacties

Barcelona speelt over minder dan 48 uur de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, maar een zevental spelers is nog steeds niet ingeschreven. Het is op dit moment zeer de vraag of Barcelona erin slaagt om alle spelers speelgerechtigd te krijgen. La Liga waarschuwt de club alvast.

La Liga deelt waarschuwing uit aan Barcelona in race tegen de klok
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

De verkoop van 24,5 procent van Barça Studios aan investeringsfonds GDA Luma was nog niet genoeg om te voldoen aan de Financial Fair Play-voorwaarden in Spanje. Opvallend genoeg heeft Barcelona volgens Mundo Deportivo na de deal niet eens nieuwe financiële cijfers aangeleverd aan het competitiebestuur.

© Pro Shots

Clubs mogen spelers tot vijf minuten voor de wedstrijd registreren, maar La Liga heeft volgens de krant al gewaarschuwd dat er voldoende tijd moet zijn om de aanvraag te kunnen beoordelen. Als die er niet is, maakt het competitiebestuur geen uitzondering voor Barcelona. La Liga wil zich niet overhaasten in het goedkeuringsproces. 

Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé werden deze zomer vastgelegd door Barcelona, terwijl de aflopende contracten van Sergi Roberto en Ousmane Dembélé werden verlengd. Het zevental is nog niet geregistreerd.

Barcelona probeert op allerlei manieren geld vrij te maken, maar vier financiële injecties waren nog niet genoeg om alle problemen te verhelpen. Volgens eerdere berichtgeving is er nog dertig à veertig miljoen euro nodig om de spelers te kunnen inschrijven. Vedetten als Gerard Piqué en Sergio Busquets zouden bereid zijn salaris in te leveren en zo hun steentje bij te dragen, maar dat is nog niet gebeurd.

Het inschrijven van Lewandowski lijkt de hoogste prioriteit te genieten in Camp Nou. Toch is het voor Barcelona ook belangrijk om bewust bezig te zijn met de situatie van Kessié en Christensen. De transfervrij overgekomen aanwinsten zouden immers beschikken over een clausule die ze in staat stelt om per direct weer transfervrij te vertrekken, indien ze niet ingeschreven worden voor de competitie. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.