Barcelona strijkt 100 miljoen euro op, maar het lijkt nog niet genoeg

Reacties

De vierde financiële injectie is een feit voor Barcelona. Diverse media in Spanje melden dat de verkoop van 24,5 procent van Barça Studios aan investeringsfonds GDA Luma is afgerond. Daardoor komt een bedrag van honderd miljoen euro vrij voor Barcelona. De club heeft nu 49,5 procent uit handen gegeven van Barça Studios, de studio die al het audiovisuele materiaal voor Barcelona ontwikkelt.

Barcelona strijkt 100 miljoen euro op, maar het lijkt nog niet genoeg
© Pro Shots

De verkoop is noodzakelijk, omdat Barcelona nog steeds niet in staat is om alle spelers in te schrijven voor het nieuwe competitieseizoen. Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé werden deze zomer vastgelegd, terwijl de aflopende contracten van Sergi Roberto en Ousmane Dembélé werden verlengd. Omdat Barcelona nog niet voldoet aan de Financial Fair Play-voorwaarden, is het zevental nog niet geregistreerd.

Barcelona hoopte met de eerdere verkoop van 25 procent van Barça Studios genoeg financiële middelen te hebben om alle spelers te kunnen inschrijven. De vorige week afgeronde deal ter waarde van 100 miljoen euro was de derde financiële injectie, na de verkoop van tien procent van de tv-rechten (207,5 miljoen euro) en daarna nog eens vijftien procent (400 miljoen euro). Het competitiebestuur van La Liga is echter nog altijd niet akkoord gegaan met de gepresenteerde financiële cijfers.

Nu de deal met GDA Luma rond is, kan Barcelona nieuwe documentatie aanleveren bij La Liga. Volgens Cadena SER denkt de club echter nog dertig à veertig miljoen euro nodig te hebben om aan de eisen te voldoen. Barcelona blijft dus bezig met het verlagen van de spelerssalarissen. Gerard Piqué heeft zich bereid getoond terug te keren naar het salaris dat hij verdiende voor zijn laatste contractverlenging in oktober 2020. Ook Sergio Busquets zou geld willen inleveren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.