Tijd dringt voor Barça: worden Lewandowski en co op tijd ingeschreven of niet?

Reacties

Vijf dagen voor de start van een nieuw seizoen blijft het de vraag of de spelers die Barcelona deze zomer gehaald heeft ook daadwerkelijk speelgerechtigd zullen zijn voor de eerste thuiswedstrijd, tegen Rayo Vallecano. De nieuwkomers zijn nog altijd niet ingeschreven. De plannen voor een volgende financiële injectie, alweer de vierde, liggen inmiddels op tafel.

Tijd dringt voor Barça: worden Lewandowski en co op tijd ingeschreven of niet?
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Barcelona versterkte zijn selectie deze zomer met Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé, terwijl de aflopende contracten van Sergi Roberto en Ousmane Dembélé werden verlengd. Dit zevental heeft tijdens de voorbereiding wel al speelminuten gemaakt (Lewandowski was zondag nog de grote uitblinker tegen Pumas UNAM), maar Barcelona heeft de spelers nog altijd niet kunnen registreren voor het nieuwe seizoen.

Barcelona hoopte met de verkoop van 25 procent van Barça Studios genoeg financiële middelen te hebben om alle spelers te kunnen inschrijven. De vorige week afgeronde deal ter waarde van 100 miljoen euro was de derde financiële injectie, na de verkoop van tien procent van de tv-rechten (207,5 miljoen euro) en daarna nog eens vijftien procent (400 miljoen euro). Het competitiebestuur van La Liga is echter nog altijd niet akkoord gegaan met de gepresenteerde financiële cijfers. Barcelona voldoet nog steeds niet aan alle regels omtrent Financial Fair Play.

Volgens de Catalaanse kranten SPORT en Mundo Deportivo is er bij Barcelona vertrouwen dat alles voor de aankomende thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano alsnog geregeld kan worden. De club weet immers dat het nog een externe financiële injectie kan begroeten, als blijkt dat dat nodig is. Barcelona heeft met investeringsfonds GDA Luma een akkoord bereikt over de verkoop van nog eens 24,5 procent van Barça Studios, de studio die al het audiovisuele materiaal voor Barcelona ontwikkelt. Ook deze deal kan weer 100 miljoen euro in het laatje brengen. Mocht dit doorgaan, dan blijft de club iets meer dan de helft van Barça Studios in het eigen bezit houden.

Er wordt ook nog steeds met spelers gesproken over salarisverlaging. Gerard Piqué zou daar inmiddels mee hebben ingestemd, zo melden verschillende Spaanse media, en ook Sergio Busquets zou zich bereid hebben getoond om zijn club te helpen. Laatstgenoemde beschikt over een aflopend contract bij Barcelona en is volgens de berichtgeving bereid om water bij de wijn te doen, als dat betekent dat de genoemde zeven namen aankomende zaterdag kunnen spelen tegen Vallecano.

Barcelona hoopt dat nog meer spelers willen meedenken met de clubleiding. Ook Frenkie de Jong wordt onder druk gezet

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.