Barça krijgt miljoeneninjectie en heeft goed nieuws voor aankopen

Reacties

Barcelona heeft de fans maandag kunnen verblijden met goed nieuws. Dankzij een miljoenendeal hebben de Catalanen zichzelf financiële ademruimte gegeven. Daardoor kunnen alle aankopen geregistreerd worden voor het nieuwe seizoen.

Barça krijgt miljoeneninjectie en heeft goed nieuws voor aankopen

'We hebben de verkoop van 25 procent van Barça Studios afgerond', gaf voorzitter Joan Laporta maandag aan bij een persconferentie. Die werd gegeven naar aanleiding van de presentatie van verdediger Jules Koundé. De vraag of de Franse verdediger wel ingeschreven kon worden voor de start van La Liga werd daarmee beantwoord.

'We hebben nu twee deals gesloten: een voor de televisierechten voor de komende 25 jaar. De andere gaat om 25 procent van de eigendomsrechten van Barça Studios. Daar is 100 miljoen euro voor betaald', gaf Laporta aan.

Met die miljoenen kan Barça de aankopen verantwoorden, legde de voorzitter uit. Vanwege de financiële eisen van de Spaanse bond was dat vooralsnog niet mogelijk. Zowel Robert Lewandowski als Koundé kan echter gewoon Camp Nou betreden. 'Er is nu veel optimisme en vertrouwen dat we iedereen geregistreerd krijgen. De club heeft veel in het werk gesteld om te voorkomen dat de regels ons hinderen.'

'Eigenlijk hebben we alles gedaan wat noodzakelijk was om ze te kunnen strikken', verschafte Laporta zijn achterban duidelijkheid. Met de deal kan Barça voorlopig de toekomst in. Al ziet de beleidsmaker graag nog een paar investeerders in de club stappen. 'Als andere partijen met ons willen praten, kom praten. We gaan door.'

Aanvankelijk leek Barça Frenkie de Jong te willen verkopen om financiële ademruimte te genereren en de weg vrij te maken voor Lewandowski en Koundé. Ook Raphinha, Franck Kessié en Andreas Christensen kunnen gewoon voor hun nieuwe werkgever gaan spelen. Door de miljoenendeal is de noodzaak om de Oranje-international te slijten minder groot en lijkt daarnaast de weg voor De Jong  weer vrij. 

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.