'Piqué gaat wel akkoord met nietigverklaring van salarisverhoging'

Reacties

Gerard Piqué keert terug naar de salarisvoorwaarden van zijn vorige contract bij Barcelona, schrijven media als Sport en Catalunya Radio. De verdediger wil zijn steentje bijdragen aan de bestrijding van de financiële problemen bij de club.

'Piqué gaat wel akkoord met nietigverklaring van salarisverhoging'
© Pro Shots

Piqué signeerde in oktober 2020 samen met Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet een nieuw contract. Zijn verbintenis werd opgewaardeerd en verlengd tot de zomer van 2024. Naar verluidt blijft de contractduur overeind, maar wordt het salaris van Piqué teruggebracht tot dat in zijn vorige contract. Toen zijn contract in oktober 2020 verlengd werd, ging hij maximaal 28 miljoen euro per jaar verdienen. Zo'n salaris is inmiddels ondenkbaar bij Barcelona.

© Pro Shots

De clubicoon is de eerste van de vier betreffende spelers die akkoord gaat met een terugkeer naar de oude salarisvoorwaarden. In het verleden, aan het begin van de coronapandemie, was Piqué ook de eerste speler die salaris inleverde. Hij ziet zijn langetermijntoekomst voor zich bij Barcelona en heeft aangegeven voorzitter van de club te willen worden.

Het offer van Piqué maakt het iets waarschijnlijker dat Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Koundé, Sergi Roberto en Ousmane Dembélé ingeschreven kunnen worden voor het nieuwe competitieseizoen. Dit zevental heeft tijdens de voorbereiding wel al speelminuten gemaakt (Lewandowski was zondag nog de grote uitblinker tegen Pumas UNAM), maar Barcelona heeft de spelers nog altijd niet kunnen registreren voor het nieuwe seizoen.

Maandag werd bekend dat Barcelona een dreigende brief heeft gestuurd naar Frenkie de Jong, om de middenvelder er eveneens toe te bewegen zijn oude contractvoorwaarden te accepteren. Volgens het huidige bestuur was er sprake van 'criminele praktijken' rondom de vorige contractverlenging van De Jong en diens drie collega's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.