'Christensen en Kessié kunnen Barcelona in zwartste scenario meteen verlaten'

Reacties

Andreas Christensen en Franck Kessié hebben de mogelijkheid om Barcelona te verlaten als ze niet worden ingeschreven voor de eerste competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano. Op basis van meerdere bronnen meldt de Engelstalige tak van ESPN dat Christensen en Kessié een contractuele clausule hebben die ze in staat stelt om transfervrij te vertrekken. Diverse sportkranten in Spanje nemen het nieuws over.

'Christensen en Kessié kunnen Barcelona in zwartste scenario meteen verlaten'
© Pro Shots

Het tweetal werd deze zomer transfervrij aangetrokken. Christensen kwam over van Chelsea, terwijl Kessié ervoor koos AC Milan achter zich te laten. De zaakwaarnemers van de verdediger en de middenvelder hebben zich schijnbaar op het slechtste scenario voorbereid, door een clausule te laten inbouwen die een transfervrij vertrek mogelijk maakt als de spelers niet ingeschreven kunnen worden voor de start van het nieuwe competitieseizoen.

Op dit moment is er volgens Barcelona geen reden om aan te nemen dat het zover komt. De club stelt alles in het werk om Christensen en Kessié, evenals Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Ousmane Dembélé en Sergi Roberto, te kunnen inschrijven. Na de verkoop van 24,5 procent van Barça Studios aan investeringsfonds GDA Luma heeft de club naar eigen inschatting nog dertig à veertig miljoen euro nodig om aan de Financial Fair Play-voorwaarden te voldoen.

Mocht het toch niet lukken om Christensen en Kessié in te schrijven voor het duel met Rayo van zaterdag, dan kunnen de spelers overwegen hun clausule te gebruiken. De clubleiding wil in dat uiterste geval in gesprek gaan met de twee spelers en hun entourage om een transfervrij vertrek te voorkomen. De inschrijfdeadline voor de gehele eerste helft van het nieuwe seizoen verloopt pas aan het eind van de maand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.