'La Fórmula 1-1' in gevaar: boekhouding Barça blijft problemen geven

Reacties

Barcelona blijft problemen houden met de boekhouding. De vroegtijdige uitschakeling in de Champions League belemmert de koploper van La Liga deze winter mogelijk op de transfermarkt.

'La Fórmula 1-1' in gevaar: boekhouding Barça blijft problemen geven
© Pro Shots

Omdat Barcelona het onderspit delfde tegen Bayern München en Internazionale, komt de Spaanse topclub na de jaarwisseling uit in de Europa League. Dat zorgt voor een gat van 27 miljoen euro in het budget. Volgens El Mundo Deportivo komt daardoor La Fórmula 1-1 in het geding. Ieder miljoen dat Barcelona zou verdienen op de transfermarkt, zou mogen worden uitgegeven. Met de huidige stand van zaken kan die regeling met La Liga in ieder geval van tafel.

Met het vertrek van de gestopte Gerard Piqué en een sponsorovereenkomst met cryptohandelaar WhiteBIT heeft Barcelona twee oplossingen gevonden, maar de club komt nog steeds dertig miljoen euro te kort voor La Fórmula 1-1. Blijft de situatie zoals-ie nu is, dan treedt La Fórmula 1-3 in werking. Van iedere drie miljoen die Barcelona ophaalt door uitgaande transfers, mag dan een miljoen worden gespendeerd.

Barcelona blijft proberen om verschillende bronnen aan te boren voor financiële armkracht. Om die reden wordt het instappen van WhiteBIT (tien miljoen euro plus twee miljoen aan variabelen) gezien als 'onschatbare hulp'. Ook uitgaande transfers kunnen bijdragen. Onder anderen Memphis Depay zou op de nominatie staan om te vertrekken. De transfermarkt opent in de maand januari.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.