Kunststukje Messi leidt Barça naar winst in spraakmakende derby

Reacties

Barcelona heeft de Catalaanse derby tegen Girona gewonnen. Dat deed de koploper van de Spaanse competitie niet in Miami, maar gewoon in Girona. Zo spraakmakend als de aanloop was het duel niet. 

Kunststukje Messi leidt Barça naar winst in spraakmakende derby
Girona
Girona
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Als het aan Barcelona en Girona had gelegen, hadden de ploegen zondagmiddag de onderlinge competitiewedstrijd in het Hard Rock Stadium in Miami gespeeld. De clubs namen vorig jaar samen met de LFP, de organisatie die zorg draagt over de twee hoogste Spaanse competities, het initiatief voor het plan dat meteen veel stof deed opwaaien. Julen Lopetegui, destijds nog coach van Real Madrid, sprak zelfs van competitievervalsing.

Uiteindelijk trok Barcelona in december met een officieel statement zelf de stekker uit het plan nadat de clubleiding niet voldoende vertrouwen voelde vanuit de verschillende betrokken partijen. En dus werd de Catalaanse derby tussen Girona en Barcelona zondag gewoon in het Estadi Montilivi in Catalonië afgewerkt.

Het publiek in het Estadi Montilivi, dat qua capaciteit zo'n 55 duizend minder bezoekers kwijt kan dan het beoogde stadion in Miami, zag binnen tien minuten hoe de koploper van La Liga de score opende. Barça frommelde zich een weg richting het vijandelijke doel, waar rechtsback Nélson Semedo de bal plots voor de voeten kreeg. De Portugees aarzelde geen moment en werkte de bal in de korte hoek achter Girona-doelman Bono.

Het was vervolgens even wachten op een volgend noemenswaardig moment. Dat kwam pas zes minuten na de rust. Bernardo Espinosa tikte Luis Suárez van achteren licht tegen de benen. De Uruguayaan van Barcelona maakte dankbaar gebruik van het contact en ging gewillig naar de grond. Het leverde Espinosa een tweede gele en dus rode kaart op.

Hoewel het kort na de rode kaart niet bepaald zichtbaar was dat Girona met tien man op het veld stond, was het na 68 minuten een prachtig doelpunt van Lionel Messi dat de wedstrijd dan toch op slot gooide. De Argentijn kreeg de bal van Jordi Alba en wipte hem met veel gevoel over de keeper. Het was niet alleen de negentiende van de competitie voor de Argentijnse sterspeler, maar ook zijn 170ste uitdoelpunt. Messi heeft nu in zeven La Liga-wedstrijden op rij gescoord.

Die opleving was voldoende om de achtste competitiezege op rij te boeken voor Barcelona. De voorsprong op Atlético Madrid, de nummer twee van de Spaanse Priméra Division, is daardoor weer vijf punten voor de formatie van coach Ernesto Valverde.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.