Kunststukje De Bruyne en doodschop voor Sané in volgend succes City

Reacties

Manchester City is nog steeds in de race om liefst vier hoofdprijzen te winnen dit seizoen. De formatie van Pep Guardiola was zondag aan zijn stand verplicht om het FA Cup-duel bij Cardiff City te winnen en deed dat met 0-2. Een plek in de achtste finale is daarvoor de beloning.

Kunststukje De Bruyne en doodschop voor Sané in volgend succes City

Midweeks behaalde de ongenaakbare koploper van de Premier League ook al een bekersucces door in de strijd om de League Cup de finale te bereiken ten koste van Bristol City. Tegen de nummer drie van het Championship wilde Guardiola niet te veel risico nemen en stuurde hij nagenoeg zijn A-elftal het veld op. Alleen Sergio Agüero werd gespaard.

Na acht minuten was het een van de andere grote sterren die het duel openbrak. Kevin De Bruyne mocht aanleggen voor een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied en deed dat op zeer slimme wijze. Met binnenkant voet schoot hij de bal onder de opspringende muur heen, waardoor de Cardiff-goalie kansloos was (zie foto en filmpje). Vorig seizoen deed de Belg, die afgelopen week zijn contract verlengde, in het competitieduel met Bournemouth ook al van zich spreken met een dergelijk trucje.

In het vervolg rook Cardiff even aan de gelijkmaker toen doelman Claudio Bravo een inzet van David Hoilett losliet, maar tot zijn opluchting net voor de lijn kon pakken. Bernardo Silva schoot kort daarna op fraaie wijze de 0-2 binnen, maar die treffer werd ten onrechte afgekeurd. Leroy Sané zou in buitenspelpositie in de baan van het schot gelopen hebben, maar herhalingen wezen uit dat daar geen sprake van was. Herhalingen die de arbitrage niet had omdat er geen sprake was van een videoscheidsrechter.

In de 37ste minuut werd het alsnog 0-2 toen Bernardo Silva met een voorzet het hoofd van Raheem Sterling vond. Ietwat onorthodox kopte de Engelsman raak. Het duel leek na de 0-2 wel beslist en voor City was het een kwestie van uitspelen en heel blijven. Tot afschuw van Guardiola bleven zijn spelers niet helemaal ongeschonden. Sané werd op schandalige wijze neergeschopt door Joe Bennett (zie foto boven), die wegkwam met een gele kaart.

Met Agüero als vervanger van Sané scoorde City in de tweede helft niet meer. Ook Cardiff kreeg nog wel kansen, maar een eretreffer zat er niet meer in. In de slotfase was het nogmaals Bennett die in negatieve zin de aandacht trok. Voor een volgende aanslag, dit keer op de benen van Brahim Diaz, kreeg hij wel een rode kaart (zijn tweede gele).

Manchester City voegt zich door de zege bij de laatste zestien en hoort maandag bij de loting welke ploeg de volgende tegenstander is.

De vrije trap à la Ronaldinho van Kevin de Bruyne:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.