Kuipers vraagt rond duel Go Ahead aandacht voor hersenonderzoek

Reacties

Het duel Go Ahead Eagles - FC Groningen staat in het teken van de Hersenstichting. Dat gebeurt op initiatief van Bas Kuipers. Hij wil aandacht vragen voor hersenonderzoek.

Kuipers vraagt rond duel Go Ahead aandacht voor hersenonderzoek
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Kuipers stond half oktober na de wedstrijd tegen SC Heerenveen met tranen in zijn ogen voor de ESPN-camera. 'Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer en de artsen kunnen niets meer voor hem doen', waren de woorden over zijn vader, die was getroffen door twee hersenbloedingen. Kort na die wedstrijd overleed de vader van Kuipers.

Om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek – en op die manier andere mensen het lot van zijn vader mogelijk te kunnen besparen – staat de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Groningen in het teken van de Hersenstichting.

'Het voelt een beetje als iets doen voor hem. Vandaar dat ik uitkwam bij de Hersenstichting. Ik hoop iets terug te kunnen doen. Een gebaar naar hem en naar de mensen die het ook overkomt', aldus Kuipers.

De wedstrijdshirts die de spelers van Go Ahead Eagles tegen FC Groningen dragen, worden na afloop van het duel geveild via MatchWornShirt.com. De opbrengst van de shirtveiling komt ten goede aan de Hersenstichting.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Kuipers
Meer over B. Kuipers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.