Kruit in de schoenen: beslissende poeier Vincent Janssen haalde indrukwekkende snelheid

Reacties

Vincent Janssen maakte woensdagavond naar eigen zeggen 'een van de lekkerste goals uit zijn carrière', door de bal uit een vrije trap met een enorme knal in de bovenhoek te jagen. De snelheid die bij dit doelpunt gemeten werd was indrukwekkend: 129 kilometer per uur.

Kruit in de schoenen: beslissende poeier Vincent Janssen haalde indrukwekkende snelheid
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
ns
1 - 0
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Antwerp FC moest in de halve finale van het Belgische bekertoernooi een 1-0 achterstand ongedaan maken tegen Union Sint-Gillis en Janssen deed dat in stijl. Na ruim tien minuten in de tweede helft mocht hij aanleggen voor een vrije trap. 'Velen vroegen zich af of de spits dat wel kon zo in één keer te trappen, maar twijfel was nergens voor nodig', schrijft Het Nieuwsblad.

In plaats van de bal over de muur in de korte hoek te krullen, koos Janssen voor de verre bovenhoek. Daar joeg hij de bal met een snelheid van 129 kilometer per uur in. Antwerp FC staat er deze donderdag nog eens bij stil, met onder meer beelden die vanuit het publiek werden opgenomen.

De goal van Janssen was de enige treffer die werd gemaakt in de reguliere speeltijd. Er werd niet gescoord in de verlenging en daardoor volgde er een penaltyreeks. Daarin faalde Janssen. De Nederlander had echter het geluk dat Simon Adingra en Teddy Teuma van Union dat ook deden, waarna Antwerp FC zich plaatste voor de bekerfinale tegen KV Mechelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.