Kroos moest opa overtuigen om terug bij Duitsland te komen

Reacties

Toni Kroos nam het EK van 2021 afscheid als international van Duitsland, maar is inmiddels teruggekeerd. Bondscoach Julian Nagelsmann bracht de 34-jarige middenvelder alsnog op andere gedachten.

Kroos moest opa overtuigen om terug bij Duitsland te komen
© Pro Shots

Na 106 interlands vond Kroos het genoeg geweest, maar liet zich ompraten. Of zijn interlandcarrière na het EK in eigen land een vervolg krijgt, weet hij nog niet. 'Je weet natuurlijk nooit wat er tijdens het toernooi gaat gebeuren. Het is duidelijk dat als de bondscoach in het eerste gesprek weinig perspectief had geschetst, het denk ik wat lastiger zou zijn geweest', vertelde Kroos dinsdag op een persmoment.

'Julian deed het heel goed. Hij oefende geen enkele druk op me uit en wilde het ook niet morgen of overmorgen weten. We hebben over veel onderwerpen gesproken en zaten relatief snel op dezelfde golflengte. Ik werd gegrepen door het verlangen. Daarom zijn we hier vandaag', aldus Kroos.

Toch besliste Kroos niet alleen over zijn terugkeer bij de nationale ploeg. Hij moest zijn opa overtuigen. 'Hij adviseerde mij eerst nog een jaar voor Real Madrid te spelen en daarna in de zomer op vakantie te gaan. Ik heb nu anders besloten. Het gaat goed met hem. Hij heeft al een shirt van Duitsland besteld.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.