Kritische Tuchel trekt pijnlijke conclusie over 'soft' Chelsea

Reacties

Thomas Tuchel was absoluut niet blij met wat Chelsea dinsdagavond liet zien tegen Southampton (2-1). De Londenaren gaven een 0-1 voorsprong uit handen, nadat Leeds United anderhalve week geleden al met 3-0- te sterk was geweest.

Kritische Tuchel trekt pijnlijke conclusie over 'soft' Chelsea
© Pro Shots
Southampton
Southampton
2 - 1
Chelsea
Chelsea

Zo verloor Chelsea al twee keer in de eerste vijf speelronden van de Premier League. Vorig seizoen leed het pas op 4 december (3-2 tegen West Ham United) zijn tweede nederlaag van het seizoen. Tuchel was na afloop dan ook kritisch op zijn 'softe' ploeg. 'Het is niet genoeg om 20 à 25 minuten te spelen op het niveau dat we nastreven', zei de Duitse manager na afloop tegen de BBC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tuchel trok een pijnlijke conclusie: het is momenteel te makkelijk om van Chelsea te winnen. 'Het is te makkelijk om ons uit balans te brengen, om ons te verslaan, om ons in de war te brengen. Het is te makkelijk. Het gebeurde ook al tegen Leeds. We moeten snel ontdekken waarom dit is en met oplossingen komen. We verliezen onze concentratie, en houden ons niet aan het plan.'

Basisspelers als N'Golo Kanté en Reece James ontbraken tegen Southampton, maar Raheem Sterling zette Chelsea nog wel op voorsprong. 'Je kan altijd verliezen, maar in een wedstrijd waarin je op voorsprong komt, is het niet nodig om zulke kansen weg te geven. Dat we in de tweede helft geen antwoord hadden, was teleurstellend. We moeten een stapje extra doen als dat nodig, is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.