Futloos Chelsea zakt door het ijs en beleeft teleurstellende seizoensstart

Chelsea blijft in wisselvallige vorm verkeren in de Premier League. De ploeg van Thomas Tuchel oogde dinsdagavond futloos op bezoek bij Southampton en leed een verdiende 2-1 nederlaag. Daardoor heeft Chelsea slechts zeven punten na vijf wedstrijden, evenveel als Southampton.

© Imago
Southampton
Southampton
2 - 1
Chelsea
Chelsea

Hakim Ziyech had voor het eerst dit seizoen een basisplaats bij Chelsea. De aanvaller waagde na een kwartier een eerste poging rondom de strafschopstip, maar de inzet miste kracht. Vlak daarvoor was ook een schot van Raheem Sterling niet overtuigend genoeg. Halverwege de eerste helft slaagde Sterling er wel in de score te openen: na een door Mason Mount aangevoerde counter kreeg Southampton de bal niet uit het strafschopgebied, waardoor Sterling uit de draai kon scoren.

Southampton kantelde de wedstrijd echter volledig in het restant van de eerste helft. Na een afgeslagen corner schoot Romeo Lavia vanaf de zestienmeterlijn de gelijkmaker tegen de touwen en dat was ook meteen zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. Een vrijstaande Adam Armstrong maakte er 2-1 van in de blessuretijd van de eerste helft. De heugelijke avond voor Lavia werd getemperd doordat hij geblesseerd uitviel na een uur spelen. Zijn ploeg bleef echter ijzersterk spelen en met meer overtuiging dan Chelsea. Zonder al te veel moeite slaagde Southampton erin Chelsea onder de duim te houden.

Fulham
Fulham
2 - 1
Brighton & Hove Albion

Kenny Tete had een basisplaats bij Fulham, terwijl Joël Veltman bij Brighton in de ploeg stond. Jan Paul van Hecke bleef negentig minuten op de bank bij de bezoekers. Na een vrij geruisloze eerste helft zonder doelpunten opende Aleksandar Mitrovic kort na de pauze de score door de bal binnen te glijden bij de tweede paal. Lewis Dunk werkte de bal op ongelukkige wijze in eigen doel na een voorzet van Andreas Pereira en zorgde voor de 2-0. Een zuivere strafschop van Alexis Mac Allister, verkregen na een overtreding van Bobby Decordova-Reid, bracht de spanning terug. Het bleef echter bij 2-1.

Crystal Palace
1 - 1
Brentford
Brentford

Wilfried Zaha is in de slotfase van de transfermarkt een van de meest besproken spelers in de Premier League, want Chelsea overweegt een poging te wagen de aanvaller over te nemen. Hij stond dinsdag echter 'gewoon' in de basis bij Crystal Palace en zette zijn ploeg op voorsprong na een klein uur. Zaha ontving de bal net buiten het strafschopgebied van Abdoulaye Doucouré en verschafte zichzelf de ruimte voor een prachtig schot in de verre bovenhoek: 1-0. Brentford stelde in de slotfase echter een punt veilig. Na een afgemeten voorzet van Vitaly Janelt kopte invaller Yoane Wissa op krachtige wijze raak.