Kritiek op Koundé en zorgen over Mbappé: Frans chagrijn blijft

Reacties

Jules Koundé heeft een turbulente week achter de rug. De 22-jarige verdediger zag een transfer naar Chelsea in rook opgaan en speelde woensdag een negatieve hoofdrol bij de Franse nationale ploeg. 

Kritiek op Koundé en zorgen over Mbappé: Frans chagrijn blijft
Frankrijk
Frankrijk
1 - 1
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Frankrijk was vooraf de torenhoge favoriet voor het thuisduel met Bosnië-Herzegovina, maar de regerend wereldkampioen kwam in Parijs niet verder dan een gelijkspel (1-1). Koundé, die de Franse rechtervleugel bestreek, dupeerde zijn ploeg door vlak na rust een domme rode kaart te pakken. De verdediger van Sevilla torpedeerde Sead Kolasinac op de achterlijn en mocht na inmenging van de VAR inrukken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

L'Équipe 'beloont' Koundé met een 3, Le Figaro houdt het op een 2,5. 'Tijdens het EK veroorzaakte hij al een penalty tegen Portugal, tegen Bosnië beleefde hij opnieuw een nachtmerrie. De verdediger kreeg rood voor een nutteloze en gevaarlijke tackle. Voor dat moment waren zijn prestaties al teleurstellend, al speelde hij op een andere positie dan bij zijn club.'

Teleurstellende reeks
Door het gelijkspel tegen Bosnië gaf Frankrijk ongewild een vervolg aan het teleurstellend verlopen EK. Les Bleus wonnen in München tijdens de openingswedstrijd nog van Duitsland, maar kwamen in de vier daaropvolgende duels (tegen Hongarije, Portugal, Zwitserland en Bosnië) niet meer tot een overwinning. Bovendien moest Frankrijk in al die wedstrijden de openingstreffer incasseren. Dat is voor het eerst sinds Didier Deschamps in 2012 de touwtjes in handen heeft bij de nationale ploeg.

Tot overmaat van ramp viel sterspeler Kylian Mbappé in de slotfase uit met een kuitblessure. Over de ernst van de kwetsuur is nog niets bekend. De aanvaller van Paris Saint-Germain leek deze week een spectaculaire transfer te maken naar Real Madrid, maar de deal vond uiteindelijk geen doorgang.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep D WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
5
3
0
18-3
+15
18
2
Oekraïne
8
2
6
0
11-8
+3
12
3
Finland
8
3
2
3
10-10
0
11
4
Bosnië-Herzegovina
8
1
4
3
9-12
-3
7
5
Kazachstan
8
0
3
5
5-20
-15
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.