Kritiek op Immobile irriteert Mancini

Reacties

Tijdens zijn persconferentie richting de halve finale van het EK tegen Spanje sprong Roberto Mancini in de bres voor Ciro Immobile. De Italiaanse bondscoach vindt dat de 31-jarige spits van Lazio niet fair wordt behandeld door de media.

Kritiek op Immobile irriteert Mancini
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

Immobile trof in de groepsfase doel tegen zowel Turkije als Zwitserland, maar staat sindsdien droog. In de knock-outduels met Oostenrijk en België leed de aanvaller veel balverlies.

'Hij was in 2020 nog topscorer van Europa. Immobile is sowieso een van de beste doelpuntenmakers van de laatste jaren', meldde Mancini. 'Maar ja, soms zijn de spelers die het meest bekritiseerd worden uiteindelijk het meest beslissend tijdens eindrondes. We maken ons echt geen zorgen.'

Lof voor Spanje
Zoals te doen gebruikelijk tijdens dit soort persmomenten regende het beleefdheden. 'De laatste jaren heeft Spanje fabelachtig gepresteerd', stelde Mancini. 'Ze hebben veel jonge spelers en een excellente trainer. Luis Enrique won natuurlijk de Champions League met Barcelona, maar dat is niet het enige. Hij liet AS Roma uitstekend voetbal spelen.'

De Italiaanse journalisten schrijven de Squadra al naar de finale. De zege op België heeft indruk gemaakt. 'Hopelijk hebben jullie het dan een keer bij het rechte eind', aldus Mancini, die met Italië al sinds het najaar van 2018 ongeslagen is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.