Kreek verwacht Heitinga dit seizoen niet meer terug bij Jong Ajax

Reacties

Michel Kreek verwacht niet dat John Heitinga dit seizoen nog terugkeert bij Jong Ajax. Na het duel tussen Helmond Sport en Jong Ajax (1-1) zei Kreek dat Heitinga is doorgeschoven naar de technische staf van het eerste elftal.

Kreek verwacht Heitinga dit seizoen niet meer terug bij Jong Ajax
© Pro Shots
Helmond Sport
Helmond Sport
1 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Kreek was de assistent van Heitinga bij Jong Ajax, totdat Heitinga werd doorgeschoven na het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax 1. Daardoor neemt Kreek momenteel de honneurs waar bij de beloften. Hij noemde het onwaarschijnlijk dat Heitinga dit seizoen nog terugkeert bij het eerste elftal.

Daaruit kan worden geconcludeerd dat Heitinga het seizoen afmaakt bij Ajax 1, bijvoorbeeld als interim-trainer of als assistent. Het is nog onduidelijk hoe Schreuder uiteindelijk vervangen zal worden.

'Volgens mij is in het persbericht aangegeven dat John is doorgeschoven naar de staf van het eerste elftal, dus dat is duidelijk', zei Kreek vanuit Helmond tegen ESPN. Dat stond overigens niet zo concreet in het persbericht van Ajax. De club schreef vrijdag dat Heitinga de uitlooptraining leidde en zondag op de bank zit voor het duel met Excelsior, maar niet dat hij voor langere termijn is doorgeschoven.

Kreek omschreef de periode die Ajax doormaakt als 'roerig'. 'Helaas hebben we vaker met zulke momenten te maken gehad. Je wilt het niet, maar het gebeurt helaas soms wel in het voetbal.' Jong Ajax-verdediger Olivier Aertssen zat vrijdag op de bank bij Ajax 1 en maakte de gebeurtenissen dus van dichtbij mee. Hij wilde niet zeggen hoe het ontslag precies verliep. 'Het is aan de club hoe ze dat invullen. Er zijn veel verhalen op internet, maar daar ga ik niet meer over zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.