Heitinga geniet, maar ergert zich ook tijdens debuutwedstrijd

Reacties

Het debuut van John Heitinga als trainer van Ajax betekende het einde aan een dramatische reeks van de landskampioen. In Kralingen werd Excelsior met 1-4 aan de zegekar gebonden, maar op het spel was nog veel aan te merken. Heitinga stond na afloop dan ook niet onverdeeld tevreden voor de camera's.

Heitinga geniet, maar ergert zich ook tijdens debuutwedstrijd
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
1 - 4
Ajax
Ajax

'Ik heb er eigenlijk wel van genoten', begon de interim-coach, die zich ook meteen kritisch toonde. 'In de eerste helft heb ik me mateloos geïrriteerd. We beginnen goed tegen een compacte organisatie. We maken die goal, dan moet je ze daaruit lokken. Als je ziet hoe slordig we aan de bal waren', sprak Heitinga, die uitlegde wat daar de gevolgen van waren.

'Excelsior kan ons pijn doen in de omschakeling en met standaardsituaties. Ik weet niet hoeveel corners we tegen hebben gehad. We krijgen gewoon vier, vijf momenten tegen, dat heeft te maken met de keuzes die wij aan de bal maken. Onze keeper stond heel goed te keepen. Dan moet je leren om in de ruimtes te spelen. We speelden vaak rechte ballen over een te grote afstand. Als je dat doet speel je niet tegen Excelsior, maar tegen jezelf.'

In de tweede helft brak de zon door voor Ajax, vond Heitinga. 'In de tweede helft vond ik het veldspel bij momenten goed, hebben we het speelveld wat groter gemaakt. Dan worden de ruimtes groter, dan moeten zij ook meer gaan lopen. Toen hebben we een paar geweldige goals gemaakt. Als je ziet waar de jongens vandaan komen, hebben ze het goed gedaan vandaag', vervolgde de ex-verdediger op ESPN. Hij had de wil om te winnen in elk geval weer teruggezien. 

Logische vraag: hoe nu verder voor Heitinga? 'De club heeft mij gevraagd om hier te helpen. Dan kan ik me laten zien in de samenwerking met spelers en staf, en de resultaten op het veld. Daar ben ik nu mee bezig, en dan zien we wel wat er besloten wordt. Er zullen gesprekken volgen, en uiteindelijk moeten we de meest verstandige keuze maken. Ik denk dat we morgen wel weer bij elkaar komen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Excelsior Vrouwen
Meer over Excelsior Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.