Kramer en Fraser benoemen pijnpunten bij RKC na derde tik op rij

Reacties

RKC Waalwijk-aanvoerder Michiel Kramer stelt dat de Waalwijkers zichzelf tekort hebben gedaan in de uitwedstrijd tegen NEC. De hekkensluiter in de Eredivisie ging zaterdagavond met ruime cijfers onderuit in Nijmegen.

Kramer en Fraser benoemen pijnpunten bij RKC na derde tik op rij
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Kramer toonde zich zelfkritisch na derde verliespartij op rij voor RKC. 'Waardoor we hier verliezen? Laten we voorop stellen dat ik die goal moet maken in de eerste helft. Dan spelen we een gewonnen wedstrijd, maar daar heb je nu geen reet aan', vertelde de spits tegen ESPN. 'We waren over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar we hebben de trekker niet overgehaald.'

'Zeker aan de bal speelden we een redelijke tot goede wedstrijd, maar we moeten daadkrachtiger worden. We kunnen leuk voetballen, maar het draait uiteindelijk om de punten. We zijn nog niet meedogenloos in duels, we vergeten met onze man mee te lopen en we schakelen niet goed om. En dat begint bij mij. Die verantwoordelijkheid moet ik ook pakken', aldus Kramer.

Volwassen mensen
De aanvoerder van RKC werd na de nieuwe nederlaag ook gevraagd naar de berisping van de aanklager betaald voetbal na zijn juichgebaar in het duel met AZ. 'Daar is nu genoeg over gezegd en gedaan. Dat is klaar', zei Kramer, die aangeeft niet met Fraser te hebben gesproken over de kwestie. 'Nee, dat hoeft ook niet. We zijn volwassen mensen.'

Fraser constateert dat er nog werk aan de winkel is bij RKC. 'Er had meer in gezeten voor ons. NEC was effectief, wij niet. Bij vlagen was ik heel trots op wat ik zag. Maar vijf minuten later kon het ook weer heel anders zijn. Dan komen we onze afspraken niet na. Dat is teleurstellend. In balbezit was het prima en het zag er misschien verzorgd uit, maar wedstrijden winnen vraagt om andere zaken. Daarin moeten we ons verbeteren. Het is nu finetunen: in balbezit, maar ook in verdedigend opzicht', besluit de coach van RKC.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
RKC Waalwijk
6
2
0
4
5-13
-8
6
14
Ajax
4
1
2
1
7-6
+1
5
15
Vitesse
5
1
0
4
3-9
-6
3
16
FC Utrecht
6
1
0
5
4-14
-10
3
17
FC Volendam
5
0
1
4
5-13
-8
1
18
Almere City FC
6
0
1
5
4-18
-14
1
* Actueel tot en met 25 sep. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.