Kostic is afwezig bij Supercup wegens naderende transfer naar Juventus

Reacties

Filip Kostic is er woensdagavond niet bij in de strijd om de Europese Supercup. Zijn club Eintracht Frankfurt kruist de degens met Real Madrid, maar de buitenspeler lijkt op weg naar Juventus. Via de officiële kanalen meldt Eintracht dinsdagochtend dat Kostic 'in gesprek is met een andere club' en dat een vertrek nabij is. Zijn naam staat op de voorpagina van meerdere Italiaanse sportkranten, die verzekeren dat zijn komst dinsdag wordt afgerond.

Kostic is afwezig bij Supercup wegens naderende transfer naar Juventus
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Momenteel wordt alleen nog onderhandeld over de bonusconstructies. Het vaste transferbedrag is niet bekend, al zette Eintracht in op vijftien miljoen euro en wilde Juventus minder betalen. Het eveneens geïnteresseerde West Ham United vist achter het net voor Kostic. De linkspoot zag een overstap naar Londen niet zitten en had zijn zinnen gezet op Turijn. West Ham leek bereid om meer geld te betalen dan Juventus, maar moet toch verder zoeken. 

In het verleden speelde Kostic vijftig officiële wedstrijden voor FC Groningen. Daarin maakte de 48-voudig international twaalf doelpunten en gaf hij negen assists. In 2014 betaalde Stuttgart zo'n zes miljoen euro om hem naar de Bundesliga te halen. Via Hamburger SV kwam hij bij Eintracht terecht.

De komst van Kostic staat los van die van Memphis Depay. De aanvaller van Barcelona is nog altijd een belangrijk doelwit van Juventus, verzekert La Gazzetta dello Sport. Maandag schreef Sport al dat de Italiaanse topclub snel duidelijkheid wil over Memphis. Juventus hoopte eigenlijk op een terugkeer van Álvaro Morata, maar slaagde er niet in om met Atlético Madrid een akkoord te bereiken over een transfersom. Nu zijn de Turijnse pijlen gericht op Memphis, die mag vertrekken bij Barcelona.

Juventus hoopt de Oranje-international voor een laag bedrag te kunnen binnenhalen. Wellicht krijgt Juventus zelfs de kans om Memphis transfervrij binnen te halen. Er wordt in Spanje nu al een tijdje gespeculeerd over gesprekken om het contract van Memphis in het Camp Nou te laten ontbinden. Vooralsnog is onduidelijk hoe de vlag er nu bij hangt.

Wie verlost Memphis Depay? 'Dit zou écht een goede match zijn'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.