Koster nieuwe trainer Willem II

Reacties

Adrie Koster wordt de nieuwe trainer van Willem II. De 63-jarige oefenmeester neemt het stokje na dit seizoen over van interim-trainer Reinier Robbemond en heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract.

Koster nieuwe trainer Willem II

Met de aanstelling van Koster heeft Willem II een definitieve opvolger voor Erwin van de Looi gevonden. De in 2016 van FC Groningen overgekomen trainer stapte begin maart op, onder grote druk van de ontevreden supporters. Zijn assistent Robbemond werd tot het einde van het seizoen naar voren geschoven als interim-trainer, met hem aan het roer herstelde Willem II zich knap en knokte het zich naar handhaving.

Onder de tussenpaus veegden de Tilburgers landskampioen PSV sensationeel met 5-0 van de mat, ook van FC Utrecht en aartsrivaal NAC Breda werd vervolgens gewonnen. Robbemond liet zelf nadrukkelijk weten dat hij graag zou aanblijven als hoofdtrainer, maar eind vorige week maakte technisch directeur Joris Mathijsen bekend dat Willem II afscheid van hem neemt. 'Het is tijd om te verfrissen', luidde de verklaring. De aankomende competitieduels met PEC Zwolle (uit) en Vitesse (thuis) zijn dan ook de laatste wedstrijden van Robbemond en zijn assistent Dogan Corneille, met keeperstrainer Harald Wapenaar is de clubleiding nog in gesprek.

Met Koster kiest Willem II nu dus voor een bijzonder ervaren opvolger. De drievoudig international, die zelf speelde voor Roda JC en PSV, heeft een contract getekend voor één seizoen. Hij is geen onbekende voor de club: na zijn spelersloopbaan werkte de Zeeuw als assistent bij FC Eindhoven en Willem II, voordat hij in 1990 hoofdtrainer werd in Tilburg. Later werkte hij onder meer bij Roda JC, Excelsior, VVV-Venlo en RKC Waalwijk, waarna hij ook nog jeugd- en interim-trainer bij Ajax was.

Na ruim twee jaar Club Brugge en relatief korte periodes bij het Nederlands beloftenelftal, Beerschot AC en Club Africain uit Tunesië, werd hij in 2014 trainer van Jong Oranje. De kwalificatie voor het EK van 2015 mislukte in de play-offs echter volledig, waarna Koster opstapte. Vervolgens ging hij als assistent met Huub Stevens mee naar VfB Stuttgart, daarna ging hij als rechterhand van Bert van Marwijk aan de slag bij de nationale ploeg van Saoedi-Arabië. De Nederlandse staf plaatste zich voor het WK, maar vertrok daarna omdat gesprekken over een nieuw contract vastliepen. Sindsdien wachtte Koster op een nieuwe uitdaging, die hij in Willem II heeft gevonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.