Interim Robbemond verlaat Willem II: 'Tijd om te verfrissen'

Reacties

Interim-trainer Reinier Robbemond had de wens om ook komend seizoen aan het roer te staan bij Willem II, maar de club slaat een andere weg in. Robbemond verlaat de Tilburgers na dit seizoen, met in zijn kielzog assistent Dogan Corneille. Met keeperstrainer Harald Wapenaar gaan de Tilburgers nog in gesprek.

Interim Robbemond verlaat Willem II: 'Tijd om te verfrissen'

Toenmalig assistent Robbemond nam het stokje begin maart over van Erwin van de Looi, die onder druk van supporters vertrok. De Tilburgers besloten het seizoen af te maken met de tussenpaus, een beslissing die goed uitpakte. Als interim-trainer kende Robbemond een geweldige start: Willem II won in een galavoorstelling met 5-0 van PSV. Daarna volgden een 2-2 gelijkspel tegen FC Twente, een sensationele 3-2 zege op FC Utrecht en een ongelukkige 2-1 nederlaag bij Excelsior.

Vorig weekend won Robbemond met zijn elftal vervolgens de derby tegen aartsrivaal NAC Breda (1-2), midweeks was Feyenoord in Tilburg met 1-5 te sterk. De voormalig middenvelder liet - gesterkt door de goede resultaten én het overtuigende spel - meermaals doorschemeren dat hij ook na dit seizoen graag zou willen aanblijven. 'Maar daar gaat Joris Mathijsen (technisch directeur, red.) over', sprak hij woensdag nog. 'Ik heb mijn ambities uitgesproken tegenover hem, maar ga niet elke dag aangeven dat ik wil aanblijven. Ik weet niet of ze voor mij kiezen. Als ze dat doen is dat prima, als ze voor iemand anders kiezen dan is dat ook de keuze van de club.'

Nieuwe gezichten
Vrijdagmiddag werd duidelijk dat het die laatste optie is geworden. 'Na goed en prettig met deze technische staf samengewerkt te hebben, is het in onze ogen tijd om te verfrissen', aldus Mathijsen. 'Daarom willen we het seizoen 2018/19 met een aantal nieuwe gezichten voor de groep beginnen.

'Ik respecteer de keuze van de club en ben blij dat ik samen met de rest van de staf Willem II heb kunnen helpen in de moeilijke situatie waarin de club zat', aldus Robbemond. 'Met een aantal fantastische wedstrijden, zoals tegen PSV, FC Utrecht en NAC én met een manier van spelen waar we trots op zijn, hebben we eraan bij kunnen dragen dat de club zo goed als veilig is.'

Ook Corneille, die onder Van de Looi al assistent was en na diens vertrek Robbemond bijstond, vertrekt. Met keeperstrainer Wapenaar gaat Willem II nog praten over de toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.