Willem II deelt rivaal NAC dubbele klap uit in derby

Willem II heeft zondagmiddag voor het eerst in tien jaar in Breda gewonnen van NAC. Ben Rienstra bezorgde de Tilburgers de winst in de Brabantse derby: 1-2.

Beide ploegen stonden voorafgaand aan de burenruzie in het Rat Verlegh Stadion op dertig punten, slechts vier punten meer dan nummer zestien Roda JC. Naast de trots van de stad stonden dus ook zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie op het spel in Breda.

Willem II begon sterk en nam in de vierde minuut al de leiding. NAC-doelman Nigel Bertrams zat helemaal mis bij een van richting veranderde voorzet van Jordy Croux, waarna Ben Rienstra uit de draai kon binnenschieten: 0-1. In een vermakelijke eerste helft zorgde Arno Verschueren voor het antwoord van de thuisploeg. De middenvelder kon een vrije trap van Angeliño helemaal vrij binnenkoppen: 1-1.

Arno Verschueren viert zijn gelijkmaker.

Vijf minuten voor rust sloeg Rienstra opnieuw toe. De middenvelder scoorde na goed terugkoppen van Fran Sol en liet daarmee alweer zijn negende seizoenstreffer aantekenen. Het uitvallen van clubtopscorer Thierry Ambrose betekende een volgende domper voor NAC.

Het spektakel uit de eerste helft werd bij lange na niet benaderd in het slordige tweede bedrijf. Verschueren kreeg twintig minuten voor tijd wel dé kans op de 2-2, maar de middenvelder kopte naast na goed werk van Sadiq Umar. Aan de andere kant miste Sol nog een mogelijkheid op zijn zestiende Eredivisie-doelpunt. In de extra tijd liet invaller Eyong Enoh nog een kans liggen op de 1-3.

Door de zege op rivaal NAC lijkt Willem II nagenoeg veilig. De ploeg van trainer Reinier Robbemond heeft nu zeven punten voorsprong op Roda JC, dat zondagmiddag nog in actie komt tegen FC Groningen. De Limburgers kunnen bij een zege in het noorden wel tot op één punt van NAC komen.