Koploper Genk zal na sublieme eerste seizoenshelft balen van Belgische play-offs

Reacties

RC Genk heeft de eerste seizoenshelft in België in stijl afgesloten. De koploper boekte de tiende competitiezege op rij (!) en gaat daardoor met een flinke voorsprong op de concurrentie de winterstop in. Interim-coach Robin Veldman verloor voor het eerst als eindverantwoordelijke van Anderlecht.

Koploper Genk zal na sublieme eerste seizoenshelft balen van Belgische play-offs
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
0 - 2
Genk
Genk

Het duel in het Lotto Park begon een kwartier later door verkeershinder, maar Genk liet zich door al die perikelen niet afleiden. Dé man in vorm zorgde in de negentiende minuut voor de 0-1. Op aangeven van Miguel Muñoz tekende Paul Onuachu (foto) voor zijn dertiende competitiegoal. Met die verzameling doelpunten is hij topscorer van België. Opvallend is bovendien dat hij al die treffers maakte in zijn laatste acht optredens.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rond de pauze moest arbiter Bram Van Driessche het duel even stilleggen omdat er massaal vuurwerk op het veld gegooid werd. De geblesseerde Anderlecht-routinier Jan Vertonghen maande de Anderlecht-fans tot rust, waarna het duel hervat kon worden.

In die tweede helft had Genk niet lang nodig om op 0-2 te komen. Garardo Arteaga rondde met meer geluk dan wijsheid af na een voorzet van Joseph Paintsil.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ploeg van Veldman, die opnieuw geen beroep deed op Wesley Hoedt, had daar vervolgens geen antwoord meer op. Ook na de rode kaart van Arteaga, die de doorgebroken Fabio Silva neerhaalde, bleef de aansluitingstreffer uit. Daardoor verloor Veldman voor het eerst in zes officiële duels als hoofdcoach van Anderlecht en gaat zijn ploeg het WK-reces in als nummer elf.

Genk is de trotse lijstaanvoerder. De ploeg van Wouter Vrancken heeft tien punten voorsprong op Union Sint-Gillis, dat zondag mede door een goal van Bart Nieuwkoop met 1-3 won bij Standard Luik. Het Antwerp FC van Mark van Bommel is derde met elf punten achterstand op Genk. Club Brugge volgt als nummer vier op dertien punten.

Zoals bekend zegt die grote voorsprong nog lang niet alles. In België gaat na het reguliere seizoen de topvier in de play-offs om de titel spelen. Voor aanvang van dat toetje worden de behaalde punten gehalveerd.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Lees hier ook het wedstrijdverslag van de topper tussen Club Brugge en Antwerp, met de nodige Nederlandse hoofdrollen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.