Koopmeiners opnieuw niet bij selectie van Oranje

Reacties

Teun Koopmeiners zit niet bij de wedstrijdselectie van Oranje voor de achste finale van het EK. De middenvelder van AZ is de enige die tegen Tsjechië niet op de bank kan plaatsnemen.

Koopmeiners opnieuw niet bij selectie van Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Tsjechië
Tsjechië

Zodoende is bondscoach Frank de Boer dus niet gevoelig voor specialistenstatus van Koopmeiners als het gaat om strafschoppen. In een eventuele serie om een kwartfinaleplek af te dwingen is er voor hem geen rol weggelegd.

Eerder dit toernooi begonnen Matthijs de Ligt en Quincy Promes tegen Oekraïne nog op de tribune. Zij waren toen beiden nog niet fit. Tegen Oostenrijk vielen Cody Gakpo en toen ook Koopmeiners buiten de selectie, terwijl Marten de Roon en Owen Wijndal in de laatste groepswedstrijd op de tribune plaatsnamen. De Roon stond toen op scherp, waardoor De Boer geen risico nam.

Door het geblesseerd afhaken van eerst Donny van de Beek en later Luuk de Jong bestaat de EK-selectie van De Boer nog maar uit 24 man. De Oranje-keuzeheer besloot voor Van de Beek geen vervanger op te roepen en in het geval van De Jong was dat tijdens het toernooi niet meer toegestaan. Daardoor hoefde De Boer nu maar één tribuneklant aan te wijzen.

De wisselspelers van vanavond.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.