'Koopmeiners kan binnenlandse transfer maken in Italië'

Reacties

Teun Koopmeiners kan een binnenlandse transfer maken in Italië. De 25-jarige middenvelder van Atalanta wordt begeerd door landskampioen Napoli.

'Koopmeiners kan binnenlandse transfer maken in Italië'
© Pro Shots

Volgens La Gazzetta dello Sport is de Nederlander de gedroomde versterking voor op het middenveld. De landskampioen zou een bedrag van dertig miljoen euro overhebben voor de zestienvoudig international, die in Bergamo nog een contract tot medio 2025 heeft. Eerder werd Koopmeiners ook al in verband gebracht met Juventus.

Koopmeiners moet trainer Rudi Garcia bij Napoli meer opties op het middenveld geven nu Piotr Zielinksi, na zeven jaar Napoli en een verblijf van twaalf jaar in Italië, waarschijnlijk naar Saoedi-Arabië vertrekt. Ook mist de 59-jarige Franse oefenmeester tijdens het komende seizoen André-Frank Zambo Anguissa vanwege de Afrika Cup.

Koopmeiners is inmiddels aan zijn derde seizoen bij Atalanta begonnen, dat hem in 2021 voor veertien miljoen euro overnam van AZ. Het afgelopen seizoen kwam de linkspoot tot tien goals en vier assists in 33 competitiewedstrijden voor Atalanta.

Of Atalanta openstaat voor een vertrek van de middenvelder, is niet bekend. Een financieel belang heeft de club waarschijnlijk niet nu Rasmus Højlund op korte termijn de overstap naar Manchester United maakt. De Deen moet zijn Italiaanse werkgever zeventig miljoen euro opleveren.

Spelersprofiel

T. Koopmeiners


Geboortedatum:
28 februari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Castricum
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Atalanta
Nationaal team:
Nederland
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.