Koopclub Quiz: de miljoenenaankopen van Chelsea en City

Reacties

In de beginjaren van de Premier League zou een wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City er een tussen een middenmoter en een degradatiekandidaat zijn, komende zondag betreft het een kraker tussen de regerend en de (zeer waarschijnlijk) aanstaande kampioen van Engeland. Een quiz over de transfers waarmee Chelsea en City zich een weg naar de top kochten.

Koopclub Quiz: de miljoenenaankopen van Chelsea en City

Vraag een gemiddelde voetballiefhebber om een paar clubs te noemen die het predikaat koopclub verdienen en de kans is groot dat hij Chelsea en Manchester City in het rijtje noemt. De twee Premier League-grootmachten zullen er maling aan hebben, want sinds de komst van hun eigenaren (Roman Abramovich bij Chelsea in 2003, de Abu Dhabi United Group bij City in 2008) doen ze serieus mee om de prijzen. Ter illustratie: dit decennium gingen vijf van de acht landstitels naar Chelsea (3) en City (2) en de volgende lijkt in aantocht.

Dat de aanval op de nationale en internationale top wat mag kosten, blijkt wel uit onderstaand overzicht. Voor deze quiz zetten we per seizoen de totale uitgaven van Chelsea en City op een rij (weergegeven in de oranje balken) sinds beide clubs een geldschieter hebben (dus sinds 2008/09). Er zitten jaren tussen waarin een van de clubs zuinig aan deed, maar dat zijn echt uitzonderingen. Aan jullie de vraag wat per seizoen de duurste drie aankopen van Chelsea en City waren. Veel plezier!

* = wintertransfer. Bedragen zijn in miljoenen euro's en afkomstig van Transfermarkt. Posities: GK = keeper, RB = rechtsback, DM = verdedigende middenvelder, RF = rechterspits, SS = schaduwspits, etc.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.