Premier League Quiz: de koningen van de London Derby

Reacties

Vandaag is het weer eens zover, de burenruzie tussen Tottenham Hotspur en Arsenal staat op het programma. Het is een van de vele Londense derby's die de Premier League rijk is. Daarom een quiz over de topscorers aller tijden in hoofdstedelijke onderonsjes.

Premier League Quiz: de koningen van de London Derby

En dat zijn er sinds de oprichting van de Premier League in 1992 heel wat geweest. In het huidige seizoen doen er alleen al vijf clubs uit Londen mee: Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham en West Ham United. In het verleden maakten ook Charlton Athletic, Fulham, Queens Park Rangers en Wimbledon furore op het hoogste niveau, maar nooit allemaal tegelijk. Het seizoen 1994/95 spant wat dat betreft de kroon met zeven clubs (alleen Charlton en Fulham ontbraken toen).

Het mag duidelijk zijn dat er de afgelopen 25 jaar heel wat Londense derby's zijn gespeeld. Met een van de hevigste burenruzies, die tussen Spurs en Arsenal, in aantocht vragen we aan jullie welke spelers in het Premier League-tijdperk het vaakst scoorden in competititieduels tussen clubs uit de Engelse hoofdstad. Wij geven alvast de periode waarin ze die derby's speelden, de clubs, hun nationaliteit en het aantal optredens en goals weg. Aan jullie de taak de namen in te vullen. Veel plezier!

* = momenteel nog actief in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.