Transfer Quiz: de duurste tieners aller tijden

Reacties

Zijn debuut voor AS Monaco stelde trainer Leonardo Jardim enkele dagen na zijn komst nog even uit, maar de pas zestien jaar oude Pietro Pellegri is hoe dan ook de hoofdrolspeler in wat een van de meest opmerkelijke transfers was van de winterse periode. Daarom een quiz over de duurste tieners aller tijden.

Transfer Quiz: de duurste tieners aller tijden

Dat Monaco een patent heeft op het verkopen van jonge talenten voor vele miljoenen is bekend, afgelopen zaterdag haalden de Monegasken eens het nieuws door een piepjonge voetballer aan te trekken. Pellegri kwam voor een bedrag van tussen de 20 en 25 miljoen euro (de schattingen lopen uiteen, in deze quiz houden we Transfermarkt aan als bron: 21 miljoen) over van Genoa. Nooit werd er zoveel geld betaald voor zo'n jonge speler.

Ter gelegenheid van deze transfer met historische waarde zochten we bij VI.nl uit wie de duurste tieners aller tijden zijn. Het resultaat is onderstaande lijst met 44 bekende en (nu nog) minder bekende namen. Als hint geven we alvast de betrokken clubs, de leeftijd van de speler en het jaar plus het bedrag weg. Het is aan jullie om te raden om welke spelers het gaat. Veel plezier!

* = transfer met verplichte optie tot koop in 2018.
** = transfer wordt pas afgerond als speler 18 jaar oud wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.