Assist Quiz: dit zijn de onbetwiste koningen van Europa

Reacties

Ze mogen misschien wel eens wat vaker in het zonnetje worden gezet, de spelers die de doelpunten voorbereiden. Want meer dan eens is de assist mooier dan het doelpunt. Daarom een quiz over de spelers die zich de laatste jaren de assistkoningen van Europa mogen noemen.

Assist Quiz: dit zijn de onbetwiste koningen van Europa

We zullen het maar verklappen: sinds afgelopen weekend is Kevin De Bruyne de man die deze lijst aanvoert. Tenminste, als we rekenen vanaf zijn debuutseizoen in de Bundesliga voor Werder Bremen (2012/13). In die periode gaf in competitieverband niemand zoveel assists als de Belgische spelmaker van Manchester City. Het was voor zijn manager Pep Guardiola zelfs reden hem te noemen als serieuze kandidaat voor de Gouden Bal.

Die discussie laten we hier even achterwege. Wij willen van jullie weten welke Europese topspelers De Bruyne met zijn ragfijne trap allemaal aftroeft. Onderstaande lijst is een verzameling van alle assistkoningen uit de grootste vijf competities van Europa (Dui, Eng, Fra, Ita en Spa) sinds augustus 2012. De club(s) waarvoor ze die treffers voorbereidden en het aantal duels en assists krijgen jullie van ons. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.