Koning van La Liga: Bellingham start beter dan Ronaldo

Reacties

Jude Bellingham geeft de term vliegende start een nieuwe dimensie met zijn beginperiode bij Real Madrid. De Engelse middenvelder was zaterdag wederom belangrijk voor De Koninklijke door de eerste twee doelpunten tegen Osasuna voor zijn rekening te nemen. Met een start die beter is dan die van Cristiano Ronaldo is het niet meer dan logisch dat Bellingham de covers van de Spaanse sportkranten domineert.

Koning van La Liga: Bellingham start beter dan Ronaldo
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Osasuna
Osasuna

In het huidige voetbaltijdperk moet er naar Ronaldo gekeken worden als het gaat om doelpuntenrecords in dienst van Real Madrid. De Portugees schoot tussen 2009 en 2018 nagenoeg elk record aan flarden, maar begon zijn carrière bij Real Madrid met 'slechts' zeven doelpunten in zijn eerste acht competitieduels.

Bellingham staat alweer op acht doelpunten na zijn eerste acht wedstrijden in La Liga en leverde daarnaast ook nog twee assists. 'Koning van La Liga' kopt AS dan ook levensgroot op zijn voorpagina. Marca noemt de Engelse middenvelder, die deze zomer voor ruim honderd miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, zelfs de sensatie van het Spaanse voetbal. Daarbij pakt de sportkrant ook de twee doelpunten mee die Bellingham in de Champions League maakte tegen Union Berlin en Napoli.

Mede door de goals van Bellingham staat Real Madrid al los in La Liga. Het verschil met nummer twee Girona bedraagt twee punten, de voorsprong op rivaal Barcelona staat op vier punten. De Catalanen komen zondag nog in actie tegen Granada.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.