'Kompany wil na Maatsen nog een Nederlander binnenhalen'

Reacties

Sepp van den Berg wikt en weegt zijn opties, zo schrijft The Athletic dinsdagochtend. De verdediger hoeft bij Liverpool niet te rekenen op veel speeltijd en staat in de belangstelling van Burnley. De huidige nummer drie van het Championship verwelkomt Van den Berg graag op huurbasis.

'Kompany wil na Maatsen nog een Nederlander binnenhalen'
© Pro Shots

Vincent Kompany, de trainer van Burnley, is gecharmeerd van de twintigjarige Nederlander. Vorige maand maakte Ian Maatsen al de overstap naar Burnley: hij kwam op huurbasis over van Huddersfield Town. Wout Weghorst staat ook onder contract bij Burnley, maar wordt momenteel verhuurd aan Besiktas.

Van den Berg kan dus de volgende Nederlander worden op Turf Moor. Er is echter ook 'serieuze interesse' uit Duitsland. Van welke clubs die interesse afkomstig is, wordt niet concreet gemaakt. Liverpool en Van den Berg zijn momenteel aan het afwegen welke stap het beste is voor zijn ontwikkeling.

Van den Berg verliet PEC Zwolle in de zomer van 2019 voor Liverpool. Hij kwam sindsdien niet verder dan vier bekerduels en werd vanaf februari 2021 anderhalf seizoen gestald bij Preston North End in het Championship. In die competitie speelde hij 61 wedstrijden.

Zaterdag zat Van den Berg negentig minuten op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Fulham (2-2). Jürgen Klopp stelde Joel Matip en Virgil van Dijk op in het hart van de verdediging. Doordat Ibrahim Konaté in de slotfase van de voorbereiding is weggevallen met een blessure, is Van den Berg iets gestegen in de rangorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.