Maatsen beleeft droomdebuut en kroont zich tot matchwinner

Reacties

Het Burnley van Vincent Kompany is het seizoen in het Championship uitstekend begonnen. Ian Maatsen bezorgde de degradant vrijdag de overwinning op Huddersfield Town.

Maatsen beleeft droomdebuut en kroont zich tot matchwinner
© Imago
Huddersfield Town
Huddersfield Town
0 - 1
Burnley
Burnley

De twintigjarige Maatsen stond deze zomer in de belangstelling van Feyenoord, maar opteerde voor een transfer op huurbasis naar Burnley. Bij zijn debuut gaf hij dus meteen zijn visitekaartje af. Huddersfield kreeg de bal niet goed weggewerkt uit het eigen strafschopgebied, waarna de linksback met zijn rechter kon uithalen.

Het betekende het vijfde profdoelpunt voor Maatsen, die eigendom is van Chelsea en nu voor de derde keer wordt uitgeleend. Burnley was in de eerste helft heer en meester, maar vergat vaker te scoren. Onder anderen Connor Roberts and Dara Costelloe lieten goede kansen liggen.

Huddersfield gaf in de tweede helft meer tegengas, maar kwam nauwelijks tot serieuze mogelijkheden. Burnley raakte nog het aluminium via Scott Twine. De uitblinkende Maatsen bleef negentig minuten staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.