Liverpool moet Konaté missen: blijft Van den Berg nu?

Reacties

Ibrahima Konaté heeft bevestigd dat hij de Premier League-start mist door een blessure. De Liverpool-verdediger liep schade op in de laatste oefenwedstrijd tegen Strasbourg en werd toen al vervangen door Sepp van den Berg.

Liverpool moet Konaté missen: blijft Van den Berg nu?
© Pro Shots
Fulham
Fulham
2 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool-manager Jürgen Klopp gaf vorige week zaterdag in het duel met Manchester City om de Engelse Super Cup nog de voorkeur aan Joël Matip als partner van Virgil van Dijk. Konaté kwam een dag later wel in actie tegen Strasbourg. Voor de 23-jarige Fransman ging het in dat duel mis. Konaté ging naar de grond en moest gewisseld worden. Via Instagram heeft hij bevestigd dat hij in ieder geval zaterdag tegen Fulham niet in actie komt. De vrees is dat hij langer uit de roulatie is.

De blessure van Konaté heeft mogelijke consequenties voor Van den Berg. Samen met Nathaniel Phillips staat hij in de hiërarchie achter Van Dijk, Matip, Konaté en Joe Gomez voor de twee posities centraal achterin. De weg leek vrij voor een nieuwe verhuurperiode, maar nu Konaté is weggevallen wil Klopp volgens Engelse bronnen vier beschikbare opties houden. In het seizoen 2020/21 kwam Liverpool centraal achterin mede door de zware kruisbandblessure van Van Dijk vanaf eind oktober in grote problemen.

Van den Berg speelde vanaf februari 2021 op huurbasis bij Preston North End en keerde na het voorbije seizoen terug bij Liverpool. De twintigjarige verdediger die in de zomer van 2019 overkwam van PEC Zwolle, speelde tot nu toe vier wedstrijden in het eerste elftal van The Reds.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.