'Kompany is onder de indruk van Zirkzee en wil financieel risico nemen'

Reacties

Joshua Zirkzee heeft tijdens zijn verhuurperiode in België overtuigd. De spits van Anderlecht was zeer productief en kon trainer Vincent Kompany zeer bekoren. Daardoor probeert de topclub hem nu - tenminste voor nog een jaar - los te weken bij Bayern München.

'Kompany is onder de indruk van Zirkzee en wil financieel risico nemen'

Het contract van Zirkzee in Zuid-Duitsland loopt nog één seizoen door. Maar in België verwacht men vooralsnog dat de aanvaller bijtekent bij Bayern, meldt het Nieuwsblad. In dat geval zou Anderlecht Zirkzee nog één jaar willen huren van Der Rekordmeister.

Ook zoekt de club uit of Zirkzee anders gekocht kan worden. Als aanvalsleider maakte de spits afgelopen achttien treffers, terwijl hij dertien keer aangever was. Daardoor acht de club hem van grote waarde en wil het zijn komst gebruiken om door te groeien.

Om Zirkzee te kunnen strikken, moet Anderlecht wel een financieel risico nemen. De Belgen hebben weinig vet op de botten en moeten iedere uitgave nauwkeurig toetsen. Zirkzee heeft echter overtuigd onder Kompany.

De club durft het met de Nederlandse jeugdinternational aan, omdat het verwacht hem op korte termijn voor een veelvoud door te verkopen. Wel is het afhankelijk van de vraagprijs van Bayern. Verder dan tien miljoen euro kan Anderlecht namelijk niet gaan.

Overigens is nog altijd niet duidelijk of Kompany zelf nog aan het roer staat in Brussel. De oefenmeester is populair bij Anderlecht, maar heeft een aflopend contract. Over een contractverlenging werd nog altijd geen uitsluitsel gegeven.

Bekijk hier een interview met Joshua Zirkzee van eerder dit seizoen:

Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.