Kompany haalt oude bekende Sandler op huurbasis naar Anderlecht

Reacties

Philippe Sandler speelt het komende seizoen in het shirt van Anderlecht. De verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester City, waar hij vorig seizoen nauwelijks speelde.

Kompany haalt oude bekende Sandler op huurbasis naar Anderlecht

Hoewel Sandler een halfjaar miste vanwege een blessure, kwam hij tot slechts twee wedstijden in de Engelse bekertoernooien. Ook dit seizoen leek er nauwelijks een uitzicht op speelminuten voor de 22-jarige Amsterdammer. De defensieve concurrentie is immers hevig bij The Citizens. Zo moet Sandler onder anderen John Stones, Aymeric Laporte en Nicolás Otamendi voor zich dulden in de pikorde.

Voorheen behoorde Vincent Kompany ook tot dit rijtje, maar de verdediger stapte afgelopen zomer transfervrij over naar Anderlecht. Daar vertolkt de 33-jarige Belg een rol als speler/trainer. Sandler krijgt in Brussel dus te maken met een oude bekende als trainer.

Eerder legde Anderlecht ook al Michel Vlap vast, die voor acht miljoen euro overkwam van SC Heerenveen. Onder andere met dit tweetal hoopt Paars-Wit weer aansluiting te vinden bij de Belgische top. Afgelopen seizoen eindigde de Brusselse formatie als zesde en liep het voor het eerst in 56 jaar Europees voetbal mis.

Sandler speelde pas een jaar voor Manchester City. Daarvoor kwam de voormalig jeugdexponent van Ajax twee seizoenen uit voor PEC Zwolle. Sandler gaat in België met rugnummer 34 spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.