Kompany blijft opnieuw verstoken van een succes

Het Anderlecht van Vincent Kompany heeft opnieuw genoegen moeten nemen met een punt. Bij KV Oostende kwam de Brusselse formatie niet verder dan een gelijkspel.

KV Oostende
KV Oostende
2 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Het debuut als hoofdtrainer liep vorige week voor Kompany uit op een bittere teleurstelling. In blessuretijd glipte de overwinning Anderlecht door de vingers. Tegen KV Oostende begon het niet veel beter. Na elf minuten had doelman Hendrik Van Crombrugge al moeten capituleren. Na een redding op een schot van Makhtar Gueye was de keeper in de rebound kansloos op de inzet van Robbie D'Haese.

Boven Anderlecht, dat was begonnen met Derrick Luckassen en zonder de zieke Michel Vlap, pakten zich na een half uur nog meer donkere wolken samen. Gueye vergrootte de Oostende-voorsprong vanuit een strafschop.

Binnen een minuut na de 2-0 was er wat licht voor de Brusselse gasten. Adrien Trebel nam een afvallende bal aan op de borst en knalde de bal vervolgens in de kruising. Vroeg in de tweede helft had Anderlecht de achterstand weggewerkt. Percy Tau luisterde zijn debuut in de basis op met de 2-2.

In de resterende 35 minuten kon Anderlecht de wedstrijd niet helemaal naar zich toe trekken. De Brusselse formatie heeft daardoor in de eerste vier duels van het seizoen al zes punten laten liggen.